Δύναμη στον Πλατανιά για τη συνέχεια δίνουν οι εμφανίσεις κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, σύμφωνα με τον Γιάννη Χριστόπουλο.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του προπονητή της Χανιώτικης ομάδας για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Πιστεύω ότι σήμερα η ομάδα μου έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πολύ μυαλωμένο. Καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και πολύ δυνατό. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αν θυμάμαι καλά ο Αστέρας έκανε μία τελική προσπάθεια και δεν θυμάμαι στο σύνολο αν έχει ξεπεράσει τις πέντε ευκαιρίες. Δημιουργήσαμε, κρατήσαμε μπάλα, ήμασταν βελτιωμένοι από τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν μπορέσαμε να προηγηθούμε, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αν και δημιουργήσαμε και τις προϋποθέσεις αλλά και τελειώσαμε και φάσεις με προϋποθέσεις και δυστυχώς δεχθήκαμε αυτό το γκολ στα τελευταία λεπτά, το οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Είναι δύσκολο το να γίνονται τόσες σερί ήττες. Πιστεύω όμως ότι οι εμφανίσεις μας δίνουν δύναμη και σε εμένα και στα παιδιά για να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά που κάνουμε. Πιστεύω ότι μέχρι σήμερα δικαιούμασταν άλλους τρεις πόντους να έχουμε, τόσο απέναντι στον Ατρόμητο έναν πόντο, τόσο απέναντι στον Παναθηναϊκό ένα βαθμό, όσο και σήμερα. Και αυτοί οι τρεις πόντοι μας λείπουν αυτή τη στιγμή»
Για το τι λείπει στον Πλατανιά: 

«Εγώ πιστεύω ότι σήμερα, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαμε πολύ καλή εικόνα. Παίζαμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Δεν είναι δυνατόν να κυριαρχήσεις 90 λεπτά και να τον έχεις μέσα στην περιοχή του. Το καταλαβαίνετε αυτό. Αλλά ουσιαστικά δεν κινδυνέψαμε από οργανωμένες επιθέσεις της Τρίπολης ποτέ στη διάρκεια του αγώνα, μόνο όταν βρήκαν κάποιες στιγμές ανοικτούς χώρους και κυρίως με μεγάλες μεταβιβάσεις. Εμείς οι φάσεις που δημιουργήσαμε ήταν οργανωμένες και οι προϋποθέσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε και πάλι δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο ξαναλέω ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει, ιδιαίτερα στο λεπτό που έγινε».

Για το αν αισθάνεται αδικημένος για το γεγονός ότι ο Πάρα που συμμετείχε στη φάση του γκολ μπορούσε να είχε αποβληθεί για χτύπημα στον Μπανανά:

«Θα σας πω. Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα και ούτε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις διαιτησίες. Εσείς τα βλέπετε και μπορείτε να τα σχολιάσετε. Και αυτό είναι ένα θέμα της διοίκησης. Δεν είναι δικό μου θέμα, ούτε των ποδοσφαιριστών. Λυπάμαι για την αντίδραση του Μπανανά, ας δέχτηκε το χτύπημα. Από εκεί και μετά όμως δεν είδα κανένα να ασχοληθεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για κάποιες φάσεις που σταματήσανε τον Φανούρη (σ.σ. Γουνδουλάκη) που έφευγε καθαρά για τετ-α-τετ ή κάποιες αποφάσεις του διαιτητή πριν προηγηθεί ο αντίπαλος. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είδα να διαμαρτύρονται για κάποια οφσάιντ. Δεν είδα κάπου, κάτι για το τρίτο γκολ του αντιπάλου. Σήμερα πάλι μπορείτε εσείς να σχολιάσετε τη διαιτησία. Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Αδικημένος δεν μπορώ να αισθανθώ, λυπημένος μπορώ να αισθανθώ από την ήττα».

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι στα δεύτερα ημίχρονα δέχεται πιο πολλά γκολ εντός έδρας ο Πλατανιάς:

«Ακούστε. Καταρχήν το ένα θέμα είναι ότι οι αντίπαλοι που παίξαμε εδώ είναι μεγάλες ομάδες και οι τρεις. Οπότε είναι λογικό, όσο υπάρχει η πίεση για το αποτέλεσμα του αντιπάλου, να ανεβάζει και να ρισκάρει περισσότερο επιθετικά και ο αντίπαλος. Το δεύτερο θέμα είναι ότι έχουν αργήσει να έρθουν κάποια παιδιά, όπως έχουμε πει από την αρχή, που έχασαν ένα κομμάτι της προετοιμασίας, το έκαναν πιο μετά, κάποιοι άλλοι όπως ο Μιλούνοβιτς έχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας. Οπότε αυτοί χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Αυτή την εβδομάδα είχαμε τρία παιχνίδια μέσα σε έξι ημέρες. Σίγουρα αν δεν υπήρχε αυτή η ροή των αγώνων στην κατάσταση που είμαστε τώρα θα ήμασταν πολύ πιο εκρηκτικοί και με πολύ περισσότερες αντοχές»

Για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει ψυχολογικά η ομάδα στο πιο βατό πρόγραμμα που ακολουθεί:

«Ένας αθλητής για να νιώθει καλά ψυχολογικά πρέπει να νιώθει δυνατός. Είτε είναι ποδοσφαιριστής είτε είναι πυγμάχος. Αυτή τη στιγμή η ομάδα νιώθει δυνατή και όταν παίζεις με μεγάλους αντιπάλους και κυριαρχείς στον αγωνιστικό χώρο, όταν κερδίζεις κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες από μεγάλους αντιπάλους ακόμα και σε ανοικτούς χώρους δημιουργείται στον αθλητή το συναίσθημα ότι είμαι δυνατός, ότι μπορώ. Οπότε αυτό είναι το πιο σημαντικό και νομίζω ότι νιώθουμε δυνατοί»

Για το γεγονός ότι δέχθηκε ξανά «φθηνό» γκολ ο Πλατανιάς και αν μπορεί να δοθεί λύση σε αυτό:

«Ακούστε με. Είναι σχεδόν αδύνατο μία ομάδα να μην κάνει ούτε ένα, δύο, τρία αμυντικά λάθη σε 90 λεπτά. Πόσω μάλλον μία ομάδα που δεν είναι επιπέδου ότι κάνει πρωταθλητισμό στο πρωτάθλημα αλλά θα παλέψει για την παραμονή. Τα λάθη γίνονται. Λάθη γίνονται και από τους αντιπάλους. Το κακό είναι ότι τα πληρώνουμε μόνο εμείς».

Flashnews.gr


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook