Αποκαλύφθηκαν ολόκληρα τα μαρμάρινα βάθρα πάνω στα οποία πατούν οι καρυάτιδες στην Αμφίπολη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού σήμερα.
Κατά τη συνέχιση των ανασκαφών από την ΚΗ\’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αφαιρέθηκαν οι δύο τελευταίοι δόμοι του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύπτοντας τα βάθρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διάκοσμος των βάθρων είναι συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων και αποτελείται από μαρμάρινους δόμους με περιταίνια.

\"\"

Το ύψος των βάθρων είναι 1,40μ., έχουν πλάτος 1,36μ. και πάχος 0,72μ. Το συνολικό ύψος βάθρου και αγάλματος είναι 3,67 μ.
Το δάπεδο του δεύτερου χώρου είναι υπερυψωμένο κατά 0,07μ. Ιχνη μπλέ χρώματος εντοπίζονται στο μέτωπο της επιφάνειας.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, συνεχίστηκαν οι ανασκαφές και στο χώρο γύρω από τις καρυάτιδες, με αφαίρεση χωμάτων σε βάθος μέχρι 1,5μ. αποκαλύπτοντας την συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων, όπως και στον προηγούμενο χώρο, καθώς και μεγάλο μέρος του θυρώματος, που οδηγεί στον τρίτο χώρο.
Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντιστήριξης με την προσθήκη υποστυλωμάτων στον πρώτο χώρο και ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν οριζόντιες αντηρίδες στον δεύτερο, προκειμένου να προχωρήσει η αποχωμάτωση. Παράλληλα, με τη συνέχιση της αποχωμάτωσης, στο θύρωμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, ξεκίνησαν οι εργασίες υποστύλωσης στον τρίτο χώρο.
\"\"
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook