Τη διαγραφή των προστίμων στους επιβάτες που χρησιμοποιούν αστικά λεωφορεία και είναι άνεργοι δρομολογεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του Οργανισμού Χρήστο Στεφανίδη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η δωρεάν μετακίνηση ανέργων, η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, η μείωση των δρομολογίων και η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του οργανισμού.

Ο κ. Στεφανίδης δήλωσε ότι δρομολογείται η εκταμίευση ποσού 5 εκατομμυρίων από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τότε σε όσους ανέργους βεβαιώνονται πρόστιμα, δίνεται η δυνατότητα διαγραφής τους, με την προσκόμιση των σχετικών πιστοποιητικών.

Σχετικά με τη μείωση των δρομολογίων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύθηκε για την προέκταση του άξονα του 78Ν όπως και για την επαναλειτουργία κατά 50% με 60% των γραμμών μετά τα μεσάνυχτα.

Για το ζήτημα της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, ο κ. Στεφανίδης υπερασπίστηκε την απόφαση με το αιτιολογικό της μείωσης της αντισταθμιστικής καταβολής.

star.gr