Ανακοίνωση του Γ. Μιχελογιαννάκη αναφορικά με την ημερίδα που διοργανώνει ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις Μοίρες:

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου γίνεται ημερίδα που οργανώνει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Λ. Αυγενάκη. Στην Α΄ ενότητα θα συζητηθεί «ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην ανάπτυξη των τριών μοντέλων τουρισμού στο νότο και στην ενδοχώρα».

Είναι πράγματι πρόκληση, μετά την μνημονιακή πολιτική φτωχοποίησης και ερημοποίησης της περιοχής και γενικότερα του νότου, την αποτυχημένη καλλικρατική δομή με τους ανίσχυρους πια δήμους, να μιλούν για ανάπτυξη, όταν μάλιστα έχουν χάσει και την παραμικρή δυνατότητα κοινωνικής πολιτικής.

Στην Γ΄ ενότητα θα συζητηθεί «ο ρόλος της Περιφέρειας Κρήτης για την εκπόνηση, χρηματοδότηση και υλοποίηση στρατηγικών για την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη στην ενδοχώρα της Κρήτης».

Είναι όντως πρόκληση, όταν οι μικροί πρωθυπουργοί που ευαγγελίζονταν κάποτε, αδυνατούν, λόγω της μη στήριξης από την κεντρική γραφειοκρατική δομή, να υλοποιήσουν τα στοιχειώδη, να καλούνται να εκπονήσουν στρατηγικό σχέδιο και μάλιστα με χρηματοδότηση τους.

Ξεπουλούν αεροδρόμια, λιμένες, δημόσια γη, δάση αιγιαλό και τώρα ζητούν μάστερ πλαν ανάπτυξης. Καλύτερα να μιλήσουν και να διασφαλίσουν την μη ύπαρξη μεγαλοεργολάβων στο ΕΣΠΑ και ας αφήσουν τις ουτοπίες. Καλύτερα να δεσμευτούν για την μη ύπαρξη διοδίων και ας αφήσουν τα μεγαλόσχημα.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ