Αναταράξεις προκάλεσε η εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σκουρλέτης: Φίλοι της κυβέρνησης έχουν βγάλει κουμπαρά για να εκλεγεί Πρόεδρος

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρ.Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για πολύ σοβαρό θέμα και για μεθοδευμένη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους βουλευτές, προκειμένου να μην ψηφίσουν ελεύθερα.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξέφρασε την άποψη ότι η εισαγγελική έρευνα, εκτός από το περιεχόμενο της καταγγελίες καθαυτό, θα πρέπει να στραφεί και σε εκείνους που διακινούν αυτού του είδους τις καταγγελίες για τους λόγους τους.

Για «σχέδιο ανωμαλίας» και «ακτιβισμό της λάσπης» έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λασπολόγο, τονίζοντας ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται και οποίος έχει τη λάσπη λασπώνει». «Αυτή η συμπεριφορά είναι πρωτοφανής στην Ευρώπη και τον κόσμο, μόνο ο Μπέπε Γκρίλο έχει παρόμοια» πρόσθεσε.

«Δεν είναι συμπεριφορά αυτή αποτελεί περιφρόνηση προς το δημοκρατικό πολίτευμα και τον κοινοβουλευτισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ακτιβισμό του πεζοδρομίου, που δεν ξεσήκωσε τα πλήθη και τώρα πέρασε στον ακτιβισμό της λάσπης. Προσπαθούν να στοχοποιήσουν ανθρώπους, να τους λασπώσουν ώστε ο λαός να έχει στο νου του ότι ο βουλευτής ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι επειδή θέλει τη σταθερότητα της χώρας αλλά επειδή χρηματίστηκε. Είναι σχέδιο ανωμαλίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

Απαντώντας μέσω του ΣΚΑΙ, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. […] Αυτό το λεω για τον κύριο Σαμαρά που έχει κατηγορηθεί από τον κύριο Μητσοτάκη ότι είχε ρίξει το 1993 την κυβέρνηση με τέτοιες μεθόδους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είναι πρωτοφανείς οι χθεσινές δηλώσεις του κύριου Σαμαρά. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει την ερευνά της».

Παράλληλα, με αφορμή τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ανέφερε στο Mega: «Εκεί που μας χρωστάγαν, ζητάνε και το βόδι».

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο Π.Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου, για το οποίο δεν υπήρξε κάποια εισαγγελική παρέμβαση.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι έγινε «έρανος μεταξύ των καλεσμένων» σε «μυθικό γάμο» προκειμένου να «μαζευτούν λεφτά για τους 180». «Θλιβερή επιστροφή σε πρακτικές του \’65» σημειωνόταν στον τίτλο.

Της παρέμβασης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτ.Κουτζαμάνη, ακολούθησαν σκληρά σχόλια εκ μέρους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σαμαράς: Χωρίς στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης

Εξ άλλου, την πρόθεσή του να μην ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν συμφωνεί με την επιλογή του προσώπου, εξέφρασε ο «γαλάζιος» βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, ο κ. Ταμήλος εκτίμησε ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προτείνουν κάποια πρόσωπα τα οποία είναι αδιαμφισβήτητου πολιτικού κύρους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook