Η επίθεση ενός 29χρονου επιβάτη σε μια γυναίκα, προκάλεσε αναστάτωση σε πτήση από τη Χαβάη προς την Ιαπωνία, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Χονολουλού για να γίνει η σύλληψη ενός 29χρονου άντρα.

Ο 29χρονος επιτέθηκε σε μια γυναίκα, την ώρα που το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα.

Παρ' ότι ο άντρας κατάφερε να την κλείσει μέσα στο μπάνιο, η γυναίκα κατάφερε και πάτησε το κουμπί έκτακτης ανάγκης, ειδοποιώντας τις αεροσυνοδούς και τον πιλότο να σπεύσουν.

«Η πόρτα ήταν αδύνατο, να ανοίξει και χρειάστηκε να την ξεβιδώσουν» γράφεται στην αναφορά του FBI που έσπευσε στο αεροδρόμιο της Χονολουλού.

Ένα άλλος άντρας, μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε, στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει το δράστη. Η μητέρα του 29χρονου, δήλωσε πως ο γιος της πάσχει από σοβαρά προβλήματα κατάθλιψης. Μόλις τον έβγαλαν σηκωτό από την τουαλέτα του αεροπλάνου, η μητέρα του, του έδωσε μια δόση από το φάρμακο που είχε μαζί της και ο Ιάπωνας ναρκώθηκε για τα καλά.

Στο άκουσμα πως χρειάστηκαν τρεις επιβάτες για να τεθεί υπό κράτηση ο δράστης, ο πιλότος, γύρισε το αεροπλάνο πίσω στη Χαβάη από όπου είχε ξεκινήσει ώστε να γίνει η σύλληψη.

Ο 29χρονος κρατείται στις φυλακές της Χονολουλού, χωρίς εγγύηση και μετά από μια σύντομη ακρόαση στο δικαστήριο, την Τρίτη, περιμένει τη δίκη και φυσικά την όποια καταδίκη του.

Σύμφωνα με το νόμο, η σεξουαλική επίθεση μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα και με ισόβια ποινή, όμως ο δικαστής δήλωσε πως υπάρχουν "θέματα ψυχικής υγείας" που θα παίξουν ρόλο στην απόφαση.

newsbomb.gr