Στιγμές φρίκης έζησαν δύο ανήλικα αδελφάκια στα χέρια των γονιών τους που τα κακοποιούσαν συστηματικά και με τον πιο βάρβαρο τρόπο. 

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2013 σε χωριό έξω από την Κατερίνη, όπου ζούσε η οικογένεια. Τότε οι γονείς συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 ετών, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να συζητηθεί η έφεση που είχαν καταθέσει.

Την ίδια ώρα το 10χρονο αγοράκι και το 9χρονο κοριτσάκι φιλοξενούνται σε ίδρυμα ανηλίκων στην Καβάλα.

Άγρια βασανιστήρια

Οι ανείπωτης φρίκης λεπτομέρειες έγιναν γνωστές κατά την εκδίκασή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο. Όπως προέκυψε από τη δικογραφία, το ανδρόγυνο δεν προχωρούσε μόνο σε σωματικά βασανιστήρια, αλλά και σε ψυχολογικά.

Ήταν τέτοια η βαρβαρότητα που χρησιμοποίησαν που ανάγκασε την εισαγγελέα της έδρας να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «γονείς-τέρατα».

Οι γονείς έστελναν τα παιδιά τους να κλέψουν κι όταν αυτά επέστρεφαν με άδεια τα χέρια στο σπίτι τα βασάνιζαν, δίκην «τιμωρίας».

Κατά το κατηγορητήριο, τα έδεναν πισθάγκωνα και τα χτυπούσαν ανελέητα άλλοτε με πλάστη κι άλλοτε με βέργα, τα έστελναν τη νύχτα γυμνά να κοιμηθούν έξω, έκαιγαν τα χέρια τους με τσιγάρο ή μεταλλική βέργα από τη σόμπα κ.ά. 

Μάλιστα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, η οποία στηρίζεται στις προανακριτικές καταθέσεις των ανηλίκων -το περιεχόμενο των οποίων κατά την εισαγγελέα χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα αληθές- σε κάποιες περιπτώσεις το ζευγάρι έτρωγε επιδεικτικά μπροστά στα μάτια των παιδιών, αφήνοντάς τα νηστικά.

Οι γιατροί που εξέτασαν τα δύο αδελφάκια, διαπίστωσαν ότι έφεραν εκδορές, μώλωπες, κατάγματα και εγκαύματα. 

«Αποδείχθηκαν ανάξιοι στην αποστολή τους να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Όχι μόνο δεν εκτίμησαν την ύπαρξή τους αλλά παράλληλα κατέστρεψαν τις ζωές τους» τόνισε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της, παραλληλίζοντας τη φρίκη που βίωσαν οι αθώες ψυχές με τις συνθήκες κράτησης σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές. 

Αντικρούοντας δε τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ότι δήθεν τα παιδιά κατέθεσαν «ψέματα», η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις αποτελούν «καταπέλτη» για εκείνους και αδιάψευστο μάρτυρα όσων συνέβαιναν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Αρνήθηκαν τα πάντα

Απολογούμενοι οι γονείς αρνήθηκαν τα περί κακοποίησης, λέγοντας ότι κάποιες φορές τα χτυπούσαν με βέργα για να τα συνετίσουν, ακριβώς επειδή έκλεβαν. 

Ξεσπώντας σε λυγμούς, η γυναίκα ορκίστηκε «ότι ποτέ δεν θα έκανα κακό στα παιδιά μου», ενώ ο σύζυγός της δήλωσε μετανιωμένος για ό,τι συνέβη, τονίζοντας ότι η ζωή του καταστράφηκε. «Θα πολεμήσω και θα τα πάρω πίσω» ανέφερε.