Μεσολαβητή για την πολιτική κρίση στην Αλβανία αποφάσισε να διορίσει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Ο Μίροσλαβ Λάιτσακ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας και πρώην ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ηγείται της αρμόδιας διεύθυνσης για τις σχέσεις με τη Ρωσία, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια στην ΕΕ.

Ο κ. Λάιτσακ αναμένεται, σήμερα, στα Τίρανα, σε «μια προσπάθεια να παροτρύνει τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση και να συνεχίσει η χώρα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για ένταξη στην ΕΕ», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Τοπ Τσάνελ» εκπρόσωπος της κ. Άστον.

Εν τω μεταξύ, λόγω της άφιξης του κ. Λάιτσακ στα Τίρανα, ο Σαλί Μπερίσα ακύρωσε τη μετάβασή του στο Στρασβούργο, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στη γενική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε, αργά χθες το βράδυ, ότι μελετά σοβαρά την ακύρωση της προγραμματισμένης για το προσεχές Σάββατο διαδήλωσης «κατά της βίας», μετά τις σχετικές παραινέσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντερ Αρβίζου, προς τον ίδιο αλλά και τον Έντι Ράμα να μην πραγματοποιήσουν τις διαδηλώσεις που προγραμματίζουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook