Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ξεκίνησε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Ένα ώριμο και αναγνωρισμένο πλέον φεστιβάλ που συνδιοργανώνει η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και η Περιφέρεια Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με την υποστήριξη του επίσημου χορηγού την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης, επίσης καταστημάτων εστίασης και επιχειρηματιών της πόλης.

Την αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) με την παράσταση «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη. Η παράσταση δεν συμμετέχει στο διαγωνισμό του φεστιβάλ.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Περαντωνάκης, ενώ την πρωτότυπη μουσική, ο συνθέτης Δημήτρης Χατζάκης, ο οποίος δίδαξε και τον ενδεκαμελή Χορό στο επί σκηνής τραγούδι.

Την ένδυση επιμελήθηκε η εικαστικός Ντεσισλάβα Τοπάλοβα, και τις μάσκες κατασκεύασε ειδικά η Μαρία Γραικού. Στην παράσταση συμμετείχαν δέκα εννέα (19) μέλη, εκπαιδευτικοί και μη, της ομάδας.