Η σερβική αστυνομία εξιχνίασε σχεδόν όλες τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε αρτοποιεία στην περιοχή της Βοϊοβοντίνας και συνέλαβε 11 υπόπτους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Τις προηγούμενες μέρες ανακρίθηκαν 62 άτομα, με αφορμή τα επεισόδια που συνέβαιναν κυρίως στην περιοχή της Βοϊβοντίνας και κρατήθηκαν 11 ύποπτοι.

Στη Βοϊβοντίνα, μετά τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας, την περασμένη εβδομάδα ξέσπασαν βανδαλισμοί και βιαιότητες, καταστράφηκε το τέμενος στη Σουμπότιτσα και αρτοποιεία στις πόλεις Νόβι Σαντ, Σόμπορ, Βρσατς, Στάρα Πάζοβα και άλλες πόλεις της Βοϊβοντίνας, κυρίως ιδιοκτησίας πολιτών αλβανικής καταγωγής.

Αναφερόμενος στο πιο πρόσφατο περιστατικό, την πρόκληση ζημιών σε αρτοποιείο στο Νόβι Σαντ, ο κ. Στεφάνοβιτς δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Pink ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ο οποίος είναι ένας νεαρός 21 ετών, ουγγρικής εθνικότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι σερβικής εθνικότητας και θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις στις πόλεις Μπετσέι, Σόμπορ, Μπανόβτσι και Στάρα Πάζοβα.

Με τον τρόπο αυτό, το κράτος έστειλε το μήνυμα ότι κανένας δεν πρέπει να διαπράττει ποινικά αδικήματα και να αντιδρά σε προκλήσεις, κυρίως αυτές που προήλθαν από την αλβανική πλευρά στον αγώνα Σερβίας - Αλβανίας στο Βελιγράδι.

«Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, να αποδείξουμε ότι εδώ είναι ασφαλής χώρα για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την εθνικότητα και ότι γρήγορα συλλαμβάνουμε τους δράστες τέτοιων αδικημάτων και επεισοδίων» τόνισε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στη δολοφονία αρτοποιού στην πόλη Μπέγκετς, που δεν είχε εθνοτική βάση ούτε συνδέεται με τις επιθέσεις σε αρτοποιεία μετά τον αγώνα Σερβίας - Αλβανίας.

Ο δράστης της δολοφονίας συνελήφθη και προφυλακίστηκε, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, τονίζοντας ότι η αστυνομία επιτέλεσε το έργο με σοβαρότητα.

newsbeast.gr