Θερμό καλωσόρισμα στην Κρήτη σε 132 ξένους τουριστικούς πράκτορες συνεργάτες της TUI που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό ως καλοί «πρεσβευτές» της Κρήτης απήυθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης συμμετέχει στην ετήσια συνάντηση πρακτόρων της TUI «TUI Suisse World Experience Tour 2014» από την γερμανόφωνη και γαλλόφωνη Ελβετία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη (ξενοδοχείο Amirandes) και θα διαρκέσει μέχρι αύριο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο event σε μορφή Workshop του εν λόγω Tour Operator που πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια σε διάφορες χώρες (πρόσφατα σε Ιταλία, Τουρκία, Ομάν), ενώ κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην Κρήτη οι σύνεδροι τουριστικοί πράκτορες παράλληλα με το συνέδριο πραγματοποιούν εκδρομές να γνωρίσουν το νησί, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα όμορφα τοπία, τις τουριστικές υποδομές αλλά και να γευτούν τη φημισμένη παραδοσιακή Κρητική κουζίνα. 

Στη συνάντηση συμμετέχουν 132 ταξιδιωτικοί - πράκτορες και ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων, 26 υψηλόβαθμα στελέχη της TUI και 10 δημοσιογράφοι (από εφημερίδες:

SonntagsZeitung, Winterhurer, Basler Zeitung, επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό: Travel Inside, ιστοσελίδα ενημέρωσης: 20 Minuten, τουριστικό site/blog: travel-experience.ch, και γυναικείο περιοδικό: Glückspost). 

Στην εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης παρόντες επίσης ήταν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας

Κρήτης Νίκος Ραπτάκης. Η παρουσία στο νησί των τουριστικών πρακτόρων στοχεύει όπως δήλωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο υπεύθυνος της TUI στην Κρήτη Χρήστος Μακρυδάκης στην καλύτερη δυνατή προώθηση του νησιού στις διεθνείς αγορές μέσα από τη γνωριμία των ειδικών του τουρισμού, καθώς διαπίστωση όλων είναι ότι η Κρήτη είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής προορισμός.

Ο κ. Αρνουτάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός την παρουσίαση στο νησί μας των 132 τουριστικών πρακτόρων ενός από τους κορυφαίους τουριστικούς οργανισμούς στον κόσμο, ενώ ο κ. Μακρυδάκης πρόσθεσε ότι, οι σύνεδροι – πράκτορες θα λειτουργήσουν ως καλοί «πρεσβευτές» της Κρήτης στο εξωτερικό. Από την πλευρά τους οι οργανωτές της συνάντησης αλλά και οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την παραμονή τους στη Κρήτη, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό αλλά και το ενδιαφέρον τους για τη μοναδικότητα των συγκρητικών πλεονεκτημάτων του νησιού.