Το σύστημα Αυτοματοποιημένων Κοινόχρηστων Ποδηλάτων έρχεται τώρα και στην πόλη του Ρεθύμνου.

 Ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον όμιλο ΟΤΕ-COSMOTE εγκαινιάζει το σύστημα Bike-sharing που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το προσεχές διάστημα και πραγματοποιούν διήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των συμπολιτών. 

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Ποδηλατοδράσεων ,Ρεθεμνιώτες και επισκέπτες της πόλης  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με τη βοήθεια έμπειρων ποδηλατών τρόπους ορθής και ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου , ενώ τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σύντομες ποδηλατοβόλτες μέσα στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης μαθαίνοντας και ανακαλύπτοντας μικρά μυστικά του ποδηλάτου μέσα από τη δράση. 

Έπειτα από το πέρας των δράσεων της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Θάνο Βλαστό, Συγκοινωνιολόγο - Πολεοδόμο, Επίκουρο καθηγητή Ε. Μ. Π. με θέμα: «Σχεδιασμοί βιώσιμης κινητικότητας για το αύριο του Ρεθύμνου : ο ρόλος του ποδηλάτου» στο Σπίτι του Πολιτισμού και ώρα 20:30.

Οι δράσεις πρόκειται να κορυφωθούν με την τέλεση εγκαινίων του συστήματος το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 11:00 και με την εκκίνηση του μεγάλου Ποδηλατικού Γύρου των Ποδηλατοδράσεων ΟΤΕ – COSMOTE, «Ποδηλατώ για Καλό Σκοπό», όπου για κάθε συμμετοχή στον ποδηλατικό γύρο Αρχαιοτήτων Δήµου Ρεθύµνης o ΟΤΕ και η COSMOTE ενισχύουν το σύλλογο «ΑΓΑΠΗ».