​Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση με γνωστή Κούρδισσα μαχήτρια που φέρεται να έχει αποκεφαλιστεί από το Ισλαμικό Κράτος.
 
Κούρδοι διαψεύδουν τις διαρροές των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος ότι η Κούρδισσα Ριάνα ( Rehana)  που έχει σκοτώσει πάνω από 100 ισλαμοφασίστες μέσα σε έναν μήνα μαχών στην Κομπάνι αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές.
 
\"B0-88MWIQAIMmkl.jpg\"

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι μιλούν για κοινή προπαγάνδα, προκειμένου να τονωθεί  το ηθικό των τζιχαντιστών που τρέμουν μην πέσουν νεκροί από τα πυρά της.

Η Ριάνα η οποία έχει μετεξελιχθεί σε σύμβολο – εθνικό ήρωα των Κούρδων μαχητών, είναι και σύμφωνα με Κούρδους δημοσιογράφους ζωντανή.

Παράλληλα, Κούρδοι επικαλούνται βίντεο του CNΝ, το οποίο έχει τραβηχτεί στις 26 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στις 27 του μήνα (χθες) και στο οποίο εμφανίζεται η Κούρδισσα μαχήτρια να κρατά τη σημαία του YPG (Μονάδα Άμυνας των Γυναικών). (στο 00:07 – 00:08).

Την ίδια ώρα το YPG δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση, χωρίς να διαψεύδει αλλά ούτε και να επιβεβαιώνει τις εν λόγω φήμες.

Στο twitter από την άλλη, τα τιτιβίσματα που μιλούν για αποκεφαλισμό της Ριάνα από τζιζαντιστές δίνουν και παίρνουν.

Μάλιστα μια φωτογραφία, η οποία είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τους τζιχαντιστές πριν μερικές βδομάδες και φέρεται να απεικονίζει την Ριάνα, αναδημοσιεύτηκε από τα ΜΜΕ, τονίζοντας τους βάρβαρους τρόπους με τους οποίους χειρίζονται τον ιερό πόλεμο αλλά και πώς οι κούρδισσες μαχήτριες αντιστέκονται.

\"kourdisa2.jpg\"

Την είδηση μάλιστα αναμετέδωσαν και πολλά διεθνή Μέσα, μεταξύ των οποίων και η βρετανική Daily Mail, επικαλούμενη το Twitter και διατηρώντας επιφυλάξεις.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook