Το 2015 ο διάσημος συντοπίτης μας θα γιορτάσει τα 90 γενέθλιά του. Πολλοί τόποι, εντός και εκτός Ελλάδας θα τα γιορτάσουν προς τιμή του και θα ήθελαν να είναι \”σημείο αναφοράς\” για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Γιατί όμως ο Μίκης Θεοδωράκης δίδει προτεραιότητα στην Κρήτη; Τι τον συνδέει πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ελλάδας; Τι σημαίνει αυτό για την Κρήτη σήμερα αλλά και στο μέλλον; Ποιος είναι ο ρόλος, το έργο και τα σχέδια του συλλόγου \”Οι Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη\”, από την ίδρυσή του;

Σ\’ αυτές και σε άλλες σχετικές ερωτήσεις θα μας απαντήσει ο Γιώργος Αγοραστάκης στην εκπομπή \”ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ\” που ετοιμάζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ηρακλής Γαλανάκης κάθε Πέμπτη 5 -6 το απόγευμα και μεταδίδεται από την ΕΡΑ Ηρακλείου ( στα FM 97.5 και 105.6 και από το διαδίκτυο www.ertopen.gr κλικ στην ΕΡΑ Ηρακλείου ή και eraheraklion.blogspot.gr).

Ο κ. Αγοραστάκης είναι πρόεδρος του συλλόγου \”Οι Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη\”, ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.mikis-crete.gr, ο \”εκ των απορρήτων\” φίλος και τακτικός συνομιλητής του διάσημου Ελληνα Μουσουργού.

Ο ακούραστος εργάτης, ως επί κεφαλής του κρητικού συλλόγου, της προβολής της Κρήτης και της Ελλάδας μέσα από την προβολή της ζωής και του πολύπλευρου και πολυσήμαντου έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Αν σήμερα η Κρήτη προβάλλει τους Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και Νίκος Καζαντζάκη ως παιδιά της, γιατί θα πράξουν το ίδιο οι επόμενες γενιές Κρητών για το Μίκη Θεοδωράκη;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook