Στους λογαριασμούς των δικαιούχων βρίσκονται τα χρηματικά ποσά της προκαταβολής της πολυαναμενόμενης Ενιαίας Ενίσχυσης του 2014. 
Ήδη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώθηκε πως πιστώθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 656.736 αγροτών με την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης που έφτασε στα 886.460.613,63 ευρώ συνολικά.
Δυστυχώς, η ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην οποία υπάρχει και η ειδική εφαρμογή όπου οι δικαιούχοι μπορούν να δουν τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, έχει \”κρεμάσει\” απο την αθρόα είσοδο χιλιάδων αγροτών.

\"\"

Πάντως αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών,αλλά και απο τα ΑΤΜ θα μπορούν να γίνονται από την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου.  
Το υπόλοιπο των επιδοτήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί όπως κάθε χρόνο, έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, – σύμφωνα και με σημερινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πάρι Κουκουλόπουλου – υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου τα συνολικά ποσά που θα εισρεύσουν στον αγροτικό τομέα, δηλαδή επιδοτήσεις, πληρωμές βιολογικών και αποπληρωμή προγραμμάτων προηγούμενων ετών κ.α., θα προσεγγίσουν τα 2,8 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στην εξισωτική αποζημίωση που δίδεται σε κτηνοτρόφους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών, ο κ. Κουκουλόπουλος σημείωσε πως μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 110 εκατ. ευρώ και ο στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να καταβληθούν άλλα 130 εκατ. ευρώ έως το τέλος Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook