Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η απόδοση των 14 Δ.Ο.Υ. της Κρήτης, αναφορικά με τον έλεγχο και το κλείσιμο υποθέσεων από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με σχετική λίστα  που δημοσιοποίησε, την Τρίτη, το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη λίστα καταγράφεται ο αριθμός των υποθέσεων που έχουν ελεγχθεί ανά Δ.Ο.Υ. και το ποσοστό τους επί του συνόλου για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2011 έως 30 Μαΐου 2011 καθώς και το σύνολο του φόρου των προστίμων που αναλογούν σε αυτές τις υποθέσεις.

Με μια πρώτη ποσοτική σύγκριση, στη Κίσαμο έχει διεκπεραιωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των υποθέσεων που αποτελούν αρμοδιότητα της εφορίας, ενώ στο Τυμπάκι εμφανίζονται οι περισσότερες εκκρεμότητες, αξιολογώντας με μηδενικό ποσοστό την αποδοτικότητα της υπηρεσίας.

Ζητούν επιπλέον προσωπικό

Η εν λόγω ωστόσο υπηρεσία έχει επανειλημμένα καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών , ώστε να σταλεί επιπρόσθετο προσωπικό καθώς ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 12, στην υπηρεσία εργάζονται μόνο 6.

Αντί να υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημα, ακόμα και τον τελευταίο χρόνο έγιναν μετατάξεις, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την εφορία που δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

 

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τις Δ.Ο.Υ. της χώρας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook