Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»:

"Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία 27 ΝΟΕΜΒΡΗ:
Να νεκρώσουν τα πάντα, να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αιτηθήκαμε από το Δ.Σ. Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, όμως λόγω έλλειψης χώρου, η Γ.Σ. Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στις 18:00 στη Παλιά Ακαδημία για τις εξελίξεις και για την προετοιμασία της επιτυχίας της Απεργίας.

Στην συντονισμένη μεθόδευση εφαρμογής της Αξιολόγησης με τα σεμινάρια τα οποία ξεκινούν από την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, προϊσταμένους -ες ολιγοθέσιων σχολείων και νηπιαγωγείων να μην συμμετέχουν σε οποιαδήποτε σεμινάριο πραγματοποιείται για την αξιολόγηση από τους σχολικούς συμβούλους αξιοποιώντας την αποχή - απεργία της ΔΟΕ.

Επίσης υπερψηφίσαμε πρόταση που συνδιαμορφώσαμε για 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. Καλούμε με την σειρά μας όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σ’ αυτήν προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε συλλογικά, την πρώτη ημέρα, της συντονισμένης μεθόδευσης εφαρμογής της αξιολόγησης. Να παραστούμε όλοι και όλες στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεκριμένα:

- Οι εκπαιδευτικοί (που εργάζονται στο Ηράκλειο) στα γραφεία των σχολικών συμβούλων στις 11:30 π.μ. (Ρολέν 4 - κοντά στην Παλιά Ακαδημία), όπου υπάρχει ενημερωτική συνάντηση για την αξιολόγηση στους διευθυντές της 3ης Περιφέρειας

- Οι εκπαιδευτικοί της 7ης Περιφέρειας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στις 11:30 π.μ.

- Οι εκπαιδευτικοί της Μεσαράς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών από τις 13:00 έως τις 14:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αντιλαϊκή επίθεση δυναμώνει καθημερινά. Στη καταιγίδα των μέτρων που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια (διαθεσιμότητες-απολύσεις συναδέλφων μας, τσάκισμα μισθών και συντάξεων, χαράτσια κ.α.) έρχονται να προστεθούν και νέα.

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Επιχειρούν να γκρεμίσουν ότι απέμεινε όρθιο από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με βασικό όχημα την ενοποίηση των Ταμείων και τις λεγόμενες αναλογιστικές μελέτες η κυβέρνηση επιχειρεί να τσακίσει όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα σε Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια.

Η σύνταξη (κύρια και επικουρική), το εφάπαξ θα εξαρτάται από τα έσοδα του Ταμείου την ίδια ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία αποσύρονται σταδιακά από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης. Από 1-1-2015 καθιερώνεται η βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Αυτή θα «εγγυάται» το κράτος.

Με δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου ο αριθμός των ενσήμων που έχει ο ασφαλισμένος κάθε χρόνο θα καθορίζει το τι υγειονομική περίθαλψη θα έχει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες άνεργοι, ανασφάλιστοι, ημιαπασχολούμενοι και πολλοί ακόμη, ουσιαστικά δεν θα έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στο ήδη υποβαθμισμένο σύστημα υγείας.

Ετοιμάζεται νέο μισθολόγιο με εξίσωση του μισθού του δημοσίου με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή 586 ευρώ μεικτά. Ιδιαίτερα, όσοι συνάδελφοι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, ήδη αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα. Επιπλέον συνάδελφοί μας αναπληρωτές παραμένουν για τρίτο συνεχόμενο μήνα απλήρωτοι!

Στα σχολεία η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Τα κενά στα σχολεία παραμένουν με το Υπουργείο να σχεδιάζει τη δήθεν «κάλυψή» τους με απλήρωτους εθελοντές εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του "εθελοντή" και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα!

Η χρηματοδότηση είναι ελλιπέστατη, ελάχιστη. Ο χειμώνας μπαίνει και εκατοντάδες σχολεία κινδυνεύουν να μην έχουν εξασφαλίσει ακόμα και το πετρέλαιο. Οι γονείς δεν αντέχουν να βάζουν άλλο το χέρι στην τσέπη τους για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων. Το θέμα με τις μεταφορές δεν έχει λυθεί οριστικά.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρά τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, με τη βοήθεια του στελεχικού δυναμικού της πιέζοντας τους συναδέλφους για την εφαρμογή της.

Τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα πριν την κρίση. Παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. με ή χωρίς μνημόνια. Στη Γαλλία τα σχολεία έχουν περάσει στους δήμους και αντί για μισθό προσφέρουν στους Γάλλους δασκάλους κουπόνια σίτισης!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το μεγάλο Πανελλαδικό-Παλλαϊκό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, όπου πάνω από 1000 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς συντόνισαν τις δυνάμεις τους, δείχνει το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Δείχνει ότι υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν να μπουν μπροστά, να αναμετρηθούν με σημερινή βαρβαρότητα που ζούμε.

Συνεχίζουμε με μαζική, καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλά τους. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος. Κανείς να μην πει «κουράστηκα, απογοητεύτηκα, δεν μπορώ να χάσω άλλο μεροκάματο». Όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας θα είμαστε αντιμέτωποι με νέες επιθέσεις στα δικαιώματά μας. Εκεί οδηγεί και η λογική του μικρότερου κακού.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας με ανακοινώσεις περιοδείες, συσκέψεις, σχολείο το σχολείο, συνάδελφο το συνάδελφο.

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια.

Μην περιμένεις λύσεις από τα πάνω, από παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες.

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μακριά από το λαό, χωρίς σύγκρουση με κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική - Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Πλ. Ελευθερίας 10π.μ."