Με την παρουσία δύο Βουλευτών, του Προέδρου της Περιφεριακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και δεκάδων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης  και πολλών θεσμικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και πολιτών εστάλη το μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως η αποκαλούμενη ως "παραχώρηση" του Κρατικού Αεροδρομίου "Γιάννης Δασκαλογιάννης", αποτελεί ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, απο την οποία όχι μόνο δεν πρόκειται να υπάρξει όφελος, αλλά αντιθέτως και το δημόσιο αλλά και η Κρήτη θα βγούν χαμένοι.

Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του αεροδρομίου "Γιάννης Δασκαλογιάννης" παρευρέθησαν ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός καθώς και η Βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

 
 


Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, έκανε λόγο για ξεπούλημα που ήρθε μετά τους αγώνες που έδωσαν οι τοπικοί φορείς προκειμένου να εκσυγχρονισθεί και να επεκταθεί ο Αερολιμένας προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα την ανάπτυξη της Κρήτης.

Παράλληλα τόνισε πως - ότι και να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ - η σημερινή κινητοποίηση είναι η απαρχή μιας συνεχούς προσπάθειας και αγώνων με όλες τις μορφές και με νομικές προσφυγές.

 
Ανάλογες ήταν οι αναφορές και άλλων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης
Την αντίθεσή  τους στο αναιτιολόγητο ξεπούλημα του Αεροδρομίου Χανίων εξέφρασαν και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Στον αγώνα πρωτοστατεί απο την αρχή ο Σύλλογος Εργαζομένων ΥΠΑ στο Αεροδρόμιο των Χανίων, ο Πρόεδρος του οποίου Μανώλης Αρμουτάκης, ανέφερε τα εξής:

Flashnews.gr