Σοκ είχε προκαλέσει προ μηνών η είδηση ότι νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Ραβένα στην Ιταλία συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας μίας ασθενούς.

Η υπόθεση πήρε ακόμα πιο μακάβρια τροπή όταν αποκαλύφθηκε ότι η Ντανιέλα Ποτζάλι συνήθιζε να φωτογραφίζεται, να βγάζει τις γνωστές πια selfies, ποζάροντας δίπλα σε νεκρούς ασθενείς.

Ο ιταλικός Τύπος, λοιπόν, δημοσιεύει τις λήψεις αυτές που προκαλούν όχι μόνο σοκ, αλλά και αποτροπιασμό για τα αίτια που οδήγησαν την νοσηλεύτρια σε μία κίνηση που δείχνει τουλάχιστον απόλυτη έλλειψη σεβασμού απέναντι στο  νεκρό.

Έτσι, στις φωτογραφίες απεικονίζεται η 42χρονη Ποτζάλι χαμογελαστή να σηκώνει ψηλά τους αντίχειρές της κάνοντας το σήμα του «ΟΚ», αλλά και να ανοίγει το στόμα της, σε πολύ μικρή απόσταση από μία νεκρή γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Λούγκο της Ραβένα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η νοσηλεύτρια φαίνεται να απολαμβάνει το θάνατο των ασθενών, ενώ δεν αποκλείεται η πρόθεση της γυναίκας να θέλει να απαλλαγεί από «δύσκολες» περιπτώσεις νοσηλευομένων. Εξάλλου, συνελήφθη έπειτα από τους μυστηριώδεις θανάτους 38 ανθρώπων, οι οποίο νοσηλεύονταν με σοβαρά προβλήματα και βρίσκονταν σε προχωρημένη  ηλικία. 
Άλλωστε, σε μία από τις 38 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι είχε χορηγηθεί ένεση με χλωριούχο κάλιο από την Ποτζάλι. 

Μετά τη σύλληψή της για τον θάνατο της ασθενούς, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των υπόλοιπων απωλειών, ενώ οι συνάδελφοί της την περιγράφουν ψυχρή, απαθή, παγερή, εκδικητική.

«Διαπληκτιζόταν με τις συναδέλφους, έπαιρνε πρωτοβουλίες, έδινε φάρμακα σε ασθενείς που δεν έπρεπε», αναφέρει μία πρώην συνάδελφός της, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες χορηγούσε ηρεμιστικά σε ασθενείς που ήταν «δύσκολοι» και απαιτητικοί ή όποτε ήταν ιδιαίτερα ταραγμένοι, αλλά και καθαρκτικά σε άλλους ασθενείς ώστε να δυσκολέψει τη βάρδια των άλλων νοσοκόμων.Την ίδια ώρα, ο ιταλικός Τύπος την συγκρίνει με την νοσοκόμα Τζέιν Τόπαν, η οποία κατηγορήθηκε για τη δολοφονία 31 ανθρώπων στο νοσοκομείο του Κέμπριτζ στις αρχές του 1900.

Όπως δήλωσε ένας γιατρός του νοσοκομείου, όταν η Ποτζάλι του είχε προτείνει να χορηγήσει δύο φιάλες χλωριούχου νατρίου σε ασθενή που η περίπτωσή του δεν ήταν εύκολη, εκείνος θεώρησε χιούμορ την πρότασή της.

Την ίδια ώρα, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε και η συνάδελφος της Ποτζάλι, Σάρα Παουζίνι, η οποία βρίσκεται πίσω από τις μακάβριες λήψεις με το κινητό τηλέφωνο.

«Η Ποτζάλι μου ζήτησε να τη συνοδεύσω σε ένα δωματιάκι όπου μεταφέρονται οι ασθενείς που έχουν αποβιώσει. Ήταν πολύ χαρούμενη και ήθελε να τραβήξει μια φωτογραφία κοντά στο πτώμα. Δεν είχα το θάρρος να της αρνηθώ, γιατί είναι πολύ εκδικητική. Φοβόμουν και δεν ήθελα να έχω προβλήματα μαζί της. Συνήθιζε να δίνει καθαρτικά στους ασθενείς για να φέρει σε δύσκολη θέση τις υπόλοιπες νοσηλεύτριες που ακολουθούσαν μετά τη δική της βάρδια. Έτσι, ικανοποίησα την επιθυμία της», δήλωσε η συνάδελφος της νοσηλεύτριας. protothema.gr