Στο «κόκκινο» είναι η ενταση στην Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως εβραίοι εξτρεμιστές είναι ύποπτοι ότι έβαλαν φωτιά σε αίθουσα ενός αραβο-εβραϊκού σχολείου, πραγματοποιώντας μια επίθεση εναντίον ενός συμβόλου συνύπαρξης.

Το κτίριο του σχολείου «Χέρι με Χέρι», όπου μικροί Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί σπουδάζουν μαζί στα εβραϊκά και τα αραβικά, ήταν άδειο αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι δράστες πυρπόλησαν μια αίθουσα μαθημάτων.

«Θάνατος στους Άραβες» ήταν γραμμένο στη σχολική αυλή.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε πως το σύνθημα φανερώνει «εθνικιστικά κίνητρα», κάτι που σημαίνει πως για την επίθεση θεωρούνται ύποπτοι ακροδεξιοί εβραίοι.

Περισσότεροι από 600 μαθητές φοιτούν στο σχολείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1998 για να προωθήσει τη δίγλωσση εκπαίδευση και τη συνύπαρξη. Από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, οι μαθητές του είναι εξίσου μοιρασμένοι ανάμεσα σε εβραίους και Άραβες. Στο Ισραήλ υπάρχουν άλλα τέσσερα τέτοια σχολεία.

Μητέρες άφηναν δακρυσμένες τα παιδιά τους στο σχολείο και περίπου 150 άνθρωποι πραγματοποίησαν απ' έξω διαδήλωση εναντίον της βίας.

«Θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή εναντίον των διακρίσεων και του ρατσισμού», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι στη διάρκεια επίσκεψης που πργματοποίησε στο σχολείο.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε επίσης τον εμπρησμό του σχολείου. «Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ηρεμία στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

newpost.gr