Συνεχίζεται σήμερα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της μαφίας των ναρκωτικών, που είχε απασχολήσει έντονα τις αστυνομικές και τις εισαγγελικές αρχές τον Αύγουστο του 2013.

Η δίκη διακόπηκε νωρίτερα για 30 λεπτά ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζεται με την κατάθεση μαρτύρων.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, με το δικαστήριο να διακόπτει την εκδίκαση της υπόθεση και να του ορίζει δικηγόρο, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για την πολυσέλιδη δικογραφία.

Στο εδώλιο του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, κάθονται 26 άτομα, εκ των οποίων οι 8 είναι βασικοί κατηγορούμενοι και αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα είχαν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει με σκοπό το εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών τις οποίες σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο τις μετέφεραν από την Αλβανία και τις διακινούσαν στα στέκια των τοξικομανών της Κρήτης.

5 από τους κατηγορούμενους παραμένουν μέχρι σήμερα προφυλακισμένοι, ενώ 14 τον Αύγουστο του 2013 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για μία υπόθεση που απασχόλησε έντονα την τοπική ΕΛΑΣ με τους ένστολους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου αλλά και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, να χειρίζονται με πολύ προσεκτικά βήματα κάθε πληροφορία που είχαν για τα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο τα μέλη της οργάνωσης είχαν μεταφέρει περισσότερα από 40 κιλά χασίς μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Flashnews.gr