Με τη Wall Street να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι μετοχές έχουν φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα. Τρεις μετοχές φαρμακευτικών συγκεκριμένα, η Eli Lilly, η Johnson & Johnson και η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. έχουν φτάσει σε νέα υψηλά από το 2012, διανέμοντας γενναιόδωρα μερίσματα στους μετόχους τους.

Κι όμως, αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει αρχίσει να ξεφορτώνεται σιγά σιγά αυτές τις μετοχές. Συγκεκριμένα, το επενδυτικό fund του Σόρος έχει πουλήσει όλες τις θέσεις του στην Lilly και την J&J, και το 14,3% της Teva το γ\’ τρίμηνο του έτους.

Ο λόγος;

Η μετοχή της Lilly δείχνει να χάνει το μομέντουμ της, όπως πολλές άλλες φαρμακευτικές αυτή την περίοδο, ενώ πρόσφατα έχασε και τα δικαιώματα πατέντας σε βασικά φάρμακα όπως το Cymbalta, το Zyprexa, το Evista και το Humalog.

Η J&J είχε ένα μεγάλο ανοδικό ράλι στην αποτίμηση της μετοχής της τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό έχει φτάσει στο τέλος του. Μάλιστα προβλέπουν ότι το p/e της εταιρείας θα διαμορφωθεί στο 17 από τον μέσο όρο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 24.

Η ανησυχία με την Teva είναι ότι δέχεται αυξανόμενο ανταγωνισμό στο φάρμακό της Copaxone , το οποίο αναλογεί το 20% των εσόδων της, από τα γενόσημα.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook