Τις υπόγειες στοές στα μεταλλεία Βωξίτη της Οίτης στα Δύο Βουνά επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι μεταλλωρύχοι από τη Χιλή, που βρίσκονται στην Ελλάδα, φιλοξενούμενοι από τους εργαζομένους στα συγκεκριμένα μεταλλεία.

Έλληνες και Χιλιανοί μεταλλωρύχοι βρέθηκαν σε βάθος τριών χιλιομέτρων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων, για να δουν από πολύ κοντά τον τρόπο της παραγωγής, τα μέτρα ασφαλείας αλλά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι Έλληνες συνάδελφοί τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις ημέρες παραμονής μας στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπός τους, Χόρχε Γκουελαρίγιος, καθώς έβγαινε από τις στοές των μεταλλείων με τους Έλληνες συναδέλφους του. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «τόσο τα εργαλεία όσο και τα μέσα παραγωγής στα συγκεκριμένα μεταλλεία είναι πολύ σύγχρονα», δίδοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια και την παροχή αέρα, ενώ παράλληλα έμεινε ενθουσιασμένος και από τις ημέρες των διακοπών στην Αθήνα και την Κρήτη.

«Οι διακοπές για μας ήταν κάτι ξεχωριστό και μάλιστα στην Ελλάδα που είχαμε απόλυτη ανάγκη μετά την περιπέτειά μας» επεσήμανε ο ίδιος, ενώ κατά την παραμονή τους στα μεταλλεία δεν έχαναν ευκαιρία να χειριστούν διάφορα μηχανήματα που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου Βωξίτη.

Η επίσκεψη των μεταλλωρύχων από τη Χιλή μαζί με τις οικογένειές τους στη χώρα μας ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ, οπότε αναμένεται να αναχωρήσουν για τη χώρα τους, έχοντας αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες τόσο από τις διακοπές τους όσο και από τις διάφορες συναντήσεις τους.

zougla.gr