Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο «Norman Atlantic» ενώ η επιχείρηση διάσωσης των εναπομείναντων επιβατών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό οι διασωθέντες λίγο πριν τις 11 το βράδυ ανέρχονταν στους 195 ενώ ακόμη 287 επιβάτες παραμένουν πάνω στο πλοίο.

To Ιταλικό Ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες πάνω από το φλεγόμενο «Norman Atlantic», με τους διασώστες και τους επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστρωμα.

 

Δυο ελικόπτερα θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για την απομάκρυνση των εγκλωβισμένων επιβατών από το φλεγόμενο πλοίο.

Όπως είχε δηλώσει σε συνεντευξη τύπου  νωρίτερα ο Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Μ. Βαρβιτσιώτης, το πλοίο επιχειρείται να ρυμουλκυθεί. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης παρουσιάστηκαν προβλήματα καθώς έσπασε δύο φορές ο κάβος της ρουμούλκησης αλλά τον ξανάδεσαν.

“Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα. Μια νύχτα στην οποία θέλουμε να ελπίζουμε ότι  ότι όλα θα πάνε καλά, ότι θα καταφέρουμε να διασώσουμε  το σύνολο των επιβαινόντων πληρώματος και επιβατών”, κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook