Στο πόδι σηκώθηκε η Κίσαμος από ένα εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε ισχυρή δόνηση στην περιοχή.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο Flashnews.gr, περίπου στη 13.30 το μεσημέρι, ακούστηκε ένας ισχυρότατος θόρυβος που προκάλεσε ωστικό κύμα με αποτέλεσμα να νοιώσουν τον κόσμο να σείεται.

Ο θόρυβος έμοιαζε με ισχυρή έκρηξη. Όλοι πετάχτηκαν έξω στο δρόμο τρομαγμένοι καθώς τους φάνηκε ότι είχε εκραγεί δυναμίτιδα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, σείστηκαν τα κτίρια ενώ κάποια τζάμια έσπασαν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr με υπεύθυνους του δήμου Κισάμου, επιβεβαίωσαν το περιστατικό και την τρομακτική του ένταση.

Το περιστατικό διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο περί τίνος επρόκειτο. Κάποιοι λένε ότι έμοιαζε σαν να εκρύγνητο δυναμίτης στον κόλπο της Κισάμου.

Πάντως, είναι πολύ πιθανό όπως όλα δείχνουν το περιστατικό να οφείλεται σε πολεμικά αεροσκάφη που έσπασαν το φράγμα του ήχου. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην 115 Π.Μ. αμερικανική αεροπορική δύναμη για συνεκπαίδευση που περιλαμβάνει σύνθετες αεροπορικές αποστολές και ασκήσεις στον Κρητικό ουρανό


Φωτογραφία του Γιάννη Πατερομιχελάκη απο τις Λουσακιές που δημοσιεύθηκε στο sadentrepesai.blogspot.gr απεικονίζει την στιγμή που σπάει το φράγμα του ήχου.

Τι συμβαίνει όταν ένα αεροσκάφος σπάει το φράγμα της ταχύτητας του ήχου

Όταν ένα αεροσκάφος ταξιδεύει με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου τα κύματα του ήχου που εκπέμπονται δεν μπορούν να ξεπεράσουν το αεροπλάνο και έτσι συσσωρεύονται σε έναν κώνο πίσω από αυτό.

Όταν πραγματοποιείται λοιπόν το σπάσιμο του φράγματος του ήχου εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο. Η αιτία είναι πως πραγματοποιείται πτώση της πίεσης του αέρα, αυτός συμπυκνώνεται και σχηματίζει σταγονίδια νερού.

Ένας ακροατής ακούει ένα “μπαμ” μόλις ένα αεροσκάφος σπάσει την ταχύτητα του ήχου επειδή ακούει τον ήχο του αεροσκάφους που έχει συσσωρευτεί πίσω του.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τη στιγμή που πολεμικό αεροσκάφος F-18 σπάει το φράγμα της ταχύτητας του ήχου πολύ κοντά σε θεατές.