Στη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα τα έργα για φράγματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής την Διευθύντρια Μελετών και Κατασκευών του υπουργείου Κατερίνα Σινταλά.

Η συνάντηση έγινε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι χρειάζεται εγρήγορση και συνεργασία με το Υπουργείο από όλους τους τοπικούς φορείς προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που μπορεί αν στοιχίσουν σε απώλεια πόρων, ενώ ζήτησε τα οποιαδήποτε διαδικαστικά ζητήματα να λύνονται άμεσα.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι:

 «Στη σημερινή συνάντηση με τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάσαμε τα έργα των φραγμάτων που γίνονται σε όλη την Κρήτη. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, τα οποία πρέπει να ‘‘ξεμπλοκάρουμε’’ προκειμένου να προχωρήσουν όλα αυτά τα έργα. Για το φράγμα της Πλακιώτισσας χρειάζεται η μελέτη των δικτύων που θα ξεκινήσει, για να μπορούμε πραγματικά μόλις ολοκληρωθεί το έργο αυτό, να το δώσουμε στους πολίτες για άρδευση στις περιοχές αυτές, όπως επίσης και το φράγμα στο Χαλαβριανό ποταμό στο Λασίθι και στα Χανιά. Υπάρχουν κάποια προβλήματα, υπάρχει όμως μια συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων, μια συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και χρειάζεται η εγρήγορση από όλους μας για να μπορεί ο κόσμος επιτέλους να πάρει το νερό αυτό που έχουν τα φράγματα και να ποτίζει τις περιουσίες του. Σχετικά με τη λιμνοδεξαμενή στον Ομαλό για την οποία ήδη έγινε μια συνάντηση, αυτό που χρειάζεται είναι να ξεμπλοκαριστούν κάποια διαδικαστικά θέματα με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έγινε η συνάντηση και περιμένω τα αποτελέσματα να δούμε πως θα προχωρήσει, ώστε αν μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο αυτό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook