Πλήγμα στο παραεμπόριο επιχειρεί να πετύχει και η δημοτική αστυνομία Ρεθύμνου, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την κατάσχεση παράνομων προϊόντων που πωλούν σε όλη την πόλη οι διάφοροι πλανόδιοι μικροπωλητές.

Αποτέλεσμα των ελέγχων είναι η κατάσχεση δεκάδων εκατοντάδων αντικειμένων, τα οποία για την ώρα βρίσκονται στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας. Μεταξύ των κατασχεμένων είναι περίπου 300 ζευγάρια παπούτσια, 100 και πλέον ρολόγια, τσάντες, πορτοφόλια, παιχνίδια, γυαλιά ηλίου…

Όλα ήταν προϊόντα «μαϊμού» που πωλούσαν διάφοροι μικροπωλητές που εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν από τη δημοτική αστυνομία, σε βάρος των οποίων έχουν ήδη γίνει οι νόμιμες ενέργειες, ενώ έχουν βεβαιωθεί και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Γιάννης Κουνδουράκης, έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Στο στόχαστρο έχουν μπει οι πλανόδιοι μικροπωλητές, αλλά και οι αθίγγανοι, που εκμεταλλεύονται τα μικρά παιδιά και τα αναγκάζουν να πωλούν διάφορα μικροαντικείμενα ή να επαιτούν. Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στους ενήλικες επαίτες, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Κουνδουράκης «οι έλεγχοι θα είναι και καθημερινοί και εντατικοί».

Η δημοτική αστυνομία λειτουργεί με 12 άτομα προσωπικό, τα οποία χωρίζονται σε δύο βάρδιες, το πρωί και το απόγευμα. Αυτά τα δώδεκα άτομα καλούνται να διαχειριστούν δεκάδες προβλήματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και θεωρητικά είναι υποχρεωμένα να καλύπτουν όλο το φάσμα του καλλικρατικού δήμου Ρεθύμνου! Έχει δημιουργηθεί μία ομάδα για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, που κατά τις πρωινές ώρες έχει επιφορτιστεί με τους ελέγχους για την παράνομη στάθμευση, αλλά και για τη διευκόλυνση των οδηγών σε σημεία όπου απαιτείται.

Στο μεταξύ, από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως πρόσθεσε ο κ. Κουνδουράκης, θα γενικευτούν οι έλεγχοι για τις παράνομες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων όχι μόνο στην παλιά πόλη, αλλά «σε όλο το μήκος και το πλάτος της πόλης. Θέλουμε αυτό το πρόβλημα να τελειώνει».

 

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook