Τελευταία ενημέρωση: 12:55

Στην  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, μεταφέρθηκε η συζήτηση για τις εξελίξεις που σηματοδοτεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγησή του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

“Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης μάχης. Δεσμευμένοι όχι μόνο στο πρόγραμμα με βάση το οποίο ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εμπιστοσύνη του. Αλλά και στις αρχές και τις αξίες που διαχρονικά υπήρξαν θεμέλιο των ιδεών και της δράσης της Αριστεράς.
Την αφοσίωση στο λαό και στη χώρα. Τη σχέση αλήθειας και καθαρού λόγου με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας”, ανέφερε ανοίγοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάθε απόφασή μας, κάθε διαπίστωση στα ντοκουμέντα μας, κάθε τακτική μας κίνηση, κάθε δημόσια τοποθέτησή μας, έχει επίδραση όχι μόνο στο σήμερα και στο αύριο της Αριστεράς, ή των κινημάτων προόδου, αλλά στο σήμερα και στο αύριο της Ελλάδας και του λαού της. Πρόκειται για μια νέα ευθύνη. Σε μια εντελώς νέα κατάσταση. Και είμαι βέβαιος ότι είμαστε σε θέση να κρατήσουμε στους ώμους μας» συνέχισε  ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα δραπετεύσει μπροστά στις δυσκολίες, απο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Κατηγόρησε επίσης, την προηγούμενη κυβέρνηση ότι είχε δημιουργήσει τις συνθήκες για να αποτύχει η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους:

“Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση. Με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με στόχο δηλαδή τη λεγόμενη  αριστερής ή αντιμνημονιακή παρένθεση…. Όλα τα είχαν έτοιμα για να μας οδηγήσουν σε ναυάγιο, οδηγώντας σε ναυάγιο τη χώρα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε μάλιστα προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά ως «συνένοχο» εκείνων που δεν ήθελαν να πετύχει η διαπραγμάτευση προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση:

«Το σχέδιο, στο οποίο συνένοχος και εν πολλοίς εκτελεστικό όργανο είναι και ο πρώην πρωθυπουργός που την ώρα που η Ελλάδα διεκδικούσε με αγωνία, καλούσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ψηφίσματα εναντίον της εθνικής προσπάθειας, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Και πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες. Και κυρίως πριν από τις εκλογές στην Ισπανία».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο στόχος είναι διπλός: είτε να οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση «αφίβολης ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης, κατά το παράδειγμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, είτε να μας ανατρέψουν και να τελειώνουν με όσα εμείς εκπροσωπούμε και τους φοβίζουν».

Δείτε όλη την ομιλία του Πρωθυπουργού εδώ

Να σημειωθεί ότι αντικείμενο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι και η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ , καθώς και της νέας εντεκαμελούς Πολιτικής Γραμματείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook