Η ηλικία, το βάρος και το σχήμα του σώματος δεν παίζει κανένα ρόλο. Η κυτταρίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε σώμα και ηλικία.

Είναι αλήθεια πως η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες στην περιοχή των μηρών και των γοφών. Παρόλα αυτά μπορεί να αναπτυχθεί επίσης στους γλουτούς, στα χέρια αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος.

Στην πραγματικότητα κάποιοι παχιοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν καθόλου. Αντιθέτως, ορισμένες φορές αδύνατοι άνθρωποι έχουν κυτταρίτιδα.

Αν θέλετε πραγματικά να μειώσετε τα περιττά υγρά του σώματός σας, πίνετε πράσινο τσάι και πολύ νερό, τρώτε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Μια αντι-κυτταριδική δίαιτα και η καθημερινή άσκηση μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται για κάτι μόνιμο και μετά από κάποιο καιρό η κυτταρίτιδα θα επανέλθει.

Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης το Cellusite συμπλήρωμα από την Health Aid το οποίο είναι ένας φυσικός συνδυασμός από επιλεγμένα φυτά, κατάλληλα για να αποδεσμεύουν και να απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό, διευκολύνοντας την καλή κυκλοφορία του αίματος, που είναι απαραίτητη και για την εξάλειψη του «φλοιού πορτοκαλιού».

Η κυτταρίτιδα συνήθως εμφανίζεται στο πάνω μέρος των μηρών, των γλουτών και της κοιλιάς όταν οι συνδετικοί ιστοί στα σημεία αυτά χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Η εξωτερική χρήση της καφεΐνης βοηθάει στην οπτική μείωση της κυτταρίτιδας. Διότι η καφεΐνη έχει την ιδιότητα να συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σφίγγει το δέρμα και να φαίνεται λείο εξωτερικά.

Οι περισσότερες κρέμες έχοντας ως κύρια συστατικά τους την καφεΐνη, φύκια, βότανα και μπαχαρικά που βελτιώνουν την κυκλοφορία, αυξάνουν τη θρέψη και την παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Από μόνες βέβαια δεν μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος από το σώμα μας. Η συστηματική χρήση των περισσότερων αντικυτταριτιδικών προϊόντων αποδίδει καρπούς σε ένα μήνα. Εξαίρεση αποτελούν όσα περιέχουν καφεΐνη, τα οποία παρουσιάζουν ταχύτερα σημάδια ορατής βελτίωσης, ακόμη και σε 14 μέρες από την εφαρμογή τους.

Προσωπικά χρησιμοποιώ όλο τον χρόνο μία αντικυτταριτιδική κρέμα (όπως χρησιμοποιώ και την ενυδατική κρεμά μου μετά το μπάνιο). Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα αδυνατίσματος καθημερινά και συστηματικά όλο το χρόνο, είναι βέβαιο πως θα έχετε σφιχτότερο δέρμα, λιγότερο λίπος, πιο απαλές καμπύλες και σαφώς υγιέστερη επιδερμίδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείται στο ντους το ειδικό γάντι με κυκλικές κινήσεις οι οποίες διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία και ευνοούν την αποσυμφόρηση ή ένα απολεπιστικό σαπούνι για μασάζ.

Σας συμβουλεύω επίσης να διαλέξετε το προϊόν σας ανάλογα αν έχετε μόνο πρόβλημα κυτταρίτιδας, σύσφιξης ή/και ανάγκη για αδυνάτισμα. Επίσης, για καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων αυτών είναι η χρήση τους μετά το μπάνιο (ακόμη και εάν δεν έχετε τον χρόνο να κάνετε μασάζ κατά τη διάρκεια του ντους ). Οι οροί (serum) απορροφούνται εξαιρετικά γρήγορα ενώ τα λάδια έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις κρέμες που τις εφαρμόζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δοκιμάσετε ακόμη ένα..προϊόν καφέ..τον πράσινο καφέ της SUPERFOODS.Θα σας βοηθήσει να χάσετε γρήγορα κιλά, να μειώσετε το ποσοστό λίπους του σώματος σας αλλά και να αντιοξειδωθείτε με ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής.

 

Γράφει η Σωτηρία (τελειόφοιτη Φαρμακευτικής) για την ενότητα HEALTH & BEAUTY του ηλεκτρονικού καταστήματος www.apothekechania.com

email: [email protected]
Για περισσότερα tips υγείας και ομορφιάς, επισκεφθείτε το apothekechania.com

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook