Τελευταία ενημέρωση 18:35

Για την Αθήνα αναχώρησαν το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα οι μετανάστες που φιλοξενήθηκαν στα Χανιά απο το βράδυ της Ανάστασης μετά την μεταφορά τους απο την Γαύδο όπου “βγήκαν” την Μεγάλη Πέμπτη.

Πρόκειται για 110 μετανάστες οι οποίοι διέμειναν σε αίθουσα του κλειστού κολυμβητηρίου, στο Ακρωτήρι και οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου στην συνέχεια κάποιοι να κινήσουν τις διαδικασίες για χορήγηση ασύλου.

Οι διαδικασίες χορήγησης των αναγκαίων εγγράφων απο τις αστυνομικές αρχές έχουν ολοκληρωθεί και μετά και την ρύθμιση του θέματος  της χορήγησης εισητηρίων μετά απο συννενόηση και με την ΑΝΕΚ, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου με το πλοίο της γραμμής να μεταβούν στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά στα 41 ανήλικα παιδιά, αυτά θα προωθηθούν σε έναν απο τους διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών.

Στο μεταξύ στην Δικαιοσύνη οδηγήθηκαν οι 6 Αιγύπτιοι “δουλέμποροι” οι οποίοι, αναμένεται να προφυλακιστούν καθώς το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς μεταναστών διώκεται σε βαθμο κακουργήματος.

Και οι έξι θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Τον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στο κλειστό κολυμβητήριο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Μανώλης Γεωργιακάκης, που έχει και την γενική εποπτεία των διαδικασίων.

Σε δηλώσεις του ο κ.Βάμβουκας τόνισε πως και η συγκεκριμένη περίπτωση κατέδειξε την αναγκαιότητα δημιουργίας χώρου φιλοξενίας μεταναστών και συγκεκριμένα σε κτίρια του πρώην ψυχιατρείου Χανίων.

 

Να σημειωθεί πως απο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στους μετανάστες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες 21 εθελοντές Σαμαρείτες του τμήματος Χανίων και Κισσάμου, βοηθώντας στην οργάνωση του χώρου για την διαμονή τους, διανέμοντας το συσσίτιο και φροντίζοντας για την ένδυση – υπόδηση τους. 

Όμως το παρόν έδωσαν και πολλοί ακόμη κοινωνικοί φορείς, απο τα συσσίτια της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, το Κοινωνικό Ιατρείο και φυρικά απο τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Επίσης απο την Πυροσβεστική διατέθηκε και μια υδροφόρα για τις ανάγκες καθαριότητας των μεταναστών.

Φωτογραφίες & βίντεο : Flashnews,gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook