Εκατό περίπου προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, με υπεύθυνο τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, προκειμένου να συμμετάσχουν στον εόρτιο Εσπερινό της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Η Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, ο οποίος καλωσόρισε με θερμά λόγια αγάπης τους Χανιώτες προσκυνητές, ενώ παράλληλα έδωσε τον  λόγο στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας, όπου κήρυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα στο οποίο μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ.  Μαρία Λιονή.

Αφορμώμενος από ένα απόσπασμα στην προς Εφεσίους Επιστολή ξεκίνησε το κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος μας λέγοντας ” Χριστός εστίν η Ειρήνη ημών”.

O σκοπός της ενανθρωπήσεως του Υιού ήταν  ειρηνικός ώστε  να έρθει η ειρήνη μεταξύ του Πατρός Θεού και των ανθρώπων,  η οποία είχε διαταραχτεί από το προπατορικό αμάρτημα και τις μετέπειτα αμαρτίες των ανθρώπων.

Ο Χριστός ήρθε ως ειρηνοποιός να μας διδάξει την αρετή της ειρήνης και την αρμονία που φέρνει στον κόσμο αλλά και στον εαυτό μας χωριστά. 

Η ειρήνη είναι το κύριο αίτημα της προσευχής του Χριστού που έκανε λίγο πριν το Πάθος Του, ” ίνα πάντες εν ώσιν”, όπως νοιώσαμε και όλοι εμείς σήμερα ενωμένοι. Η ειρήνη είναι το αποχαιρετιστήριο δώρο μετά το Πάθος Του, είναι και το Αναστάσιμο δώρο Του προς όλο τον κόσμο λέγοντας το ”Ειρήνη υμιν”.

Με συγκινητικά λόγια μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας  για το πρόσωπο που από τα χέρια του  εκάρει μοναχός, τον μακαριστό Μητροπολίτη   Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κυρό Άνθιμο τονίζοντας ότι μας λείπει πολύ καθώς και για την Γερόντισσα Θέκλα την μητέρα των Ρεθυμνίων, που στάθηκε όπως ανέφερε κοντά μας και στους χειμώνες και στα καλοκαίρια της ζωής μας.

Με λόγια θερμά,  κατάμεστα αγάπη καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος όλο τον κόσμο, τονίζοντας στην προσλαλιά του, ότι όταν ειρηνεύουμε μέσα μας, δημιουργούμε και ένα κλίμα ειρήνευσης και για τον άλλο, άρα έτσι θα ειρηνεύσει και ο κόσμος όλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook