Με τη… βούλα θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Super League ο Πλατανιάς που έκλεισε ιδανικά τη χρονιά πετυχαίνοντας ένα στόχο που φαινόταν δύσκολος.

Η ομάδα των Χανίων έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό και… σφράγισε με ιδανικό τρόπο την παραμονή της στην κατηγορία.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή στο παιχνίδι του, αλλά πιέζοντας και ψηλά ο Πλατανιάς κατάφερε έστω και από μία άτυχη στιγμή στην άμυνα του Ολυμπιακού να πάρει προβάδισμα στο 17’ με το αυτογκόλ του Αυλωνίτη. Ο Μήτρογλου για τους φιλοξενούμενους… κυνηγούσε επίμονα το γκολ… σπαταλώντας αρκετές τελικές προσπάθειες, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ολιμπά αρνήθηκε σε δυο περιπτώσεις το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμα που είχε και τη… ζωή του την έκανε πιο εύκολη ο Βίτορ Περέιρα με τις αλλαγές του, με τις οποίες μπέρδεψε αρκετά τα… πράγματα, δημιουργώντας τεράστια κενά στη μεσοαμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Παρ’ όλα αυτά προς το τέλος της αναμέτρησης οι πρωταθλητές, που είχαν την ένθερμη υποστήριξη περίπου 300 φιλάθλων τους, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Χάρα στο 87’.

Το “φιλμ” του αγώνα
4’ Ο Μήτρογλου απέφυγε τον Μπανανά και πλάσαρε αλλά ο Ολιμπά του αρνήθηκε το γκολ.
8’ Ο Πλατανιάς… απαντάει στις ευκαιρίες, με τον Αποστολόπουλο να πασάρει στον Τόρες, που έκανε το σουτ με καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα έξω από την εστία του Ρομπέρτο.
17′ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Αποστολόπουλου ο Ρομπέρτο προσπάθησε να διώξει και από κόντρα στον Αυλωνίτη η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα.
34’ Ο Τέτε βρήκε χώρο για το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
38’ Απειλή για την εστία του Ολιμπά. Ο Ντομίνγκεζ σε εκτέλεση φάουλ στρώνει τη μπάλα στον Μήτρογλου, το σουτ του οποίου καταλήγει ελάχιστα έξω.
40’ Σουτ του Αποστολόπουλου αρκετά έξω από την εστία.
42’ Ο Μήτρογλου κέρδισε την κόντρα από τον Μαχαμάτ, η μπάλα στρώθηκε στον Μπενίτες, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ολιμπά.
42’ Σέντρα του Μπενίτες, ο Ντομίνγκεζ προσπάθησε με… τακουνάκι να σκοράρει, αλλά ο Ολιμπά απέκρουσε.
48’ Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης πάσαρε στον Μιλιβόγεβιτς, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ολιμπά και στην επαναφορά ο Σέρβος χαφ των φιλοξενούμενων με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.
51’ Κάθετη πάσα του Τέτε στον Τόρες, που απέφυγε τον Ρομπέρτο και βρέθηκε στο έδαφος με τον Αυλωνίτη να σώζει στη συνέχεια και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι.
58’ Παραλίγο να υπάρξει η ισοφάριση με αυτογκόλ. Ο Αγκιλέρα προσπάθησε να διώξει και από κόντρα στον Τέτε η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από την εστία.
61’ Ο Σαλίνο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ντομίνγκεζ που από μακριά προσπάθησε να… κρεμάσει χωρίς αποτέλεσμα τον Ολιμπά.
62’ Σέντρα του Ντουρμάζ ο Δημήτρης προλαβαίνει και διώχνει μπροστά από τον Χάρα.
86’ Σέντρα Μπενίτες ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
86’ Σουτ του Ντομίνγκεζ άουτ.
87’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική κίνηση του Χάρα και ιδανικό τελείωμα για το 1-1.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)-Βερρής (Λέσβου)
4ος διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Κίτρινες κάρτες: Μενδρινός (51’), Μιλιβόγεβιτς (56’), Αυλωνίτης (60’), Γιακουμάκης (80’), Ολιμπά (90+3’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Αγκιλέρα, Μπανανά, Δημήτρης, Τέτε, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος (54’ Ζαραδούκας), Μενδρινός (73’ Γιακουμάκης), Γουνδουλάκης (82’ Ιτούα), Τόρες.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μαζουακού (74’ Φουστέρ), Εντινγκά (57’ Ντουρμάζ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (59’ Χάρα), Ντομίνγκεζ, Μπενίτες, Μήτρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook