Στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (76,9%) «ψηφίζει» ευρώ, ενώ μόνο 1 στους 5 (19,2%) επιλέγει ρήξη με την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα της Marc για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σε κλίμα παρατεταμένης αβεβαιότητας και πληθώρας σεναρίων Grexit και Greccident το σενάριο της χρεοκοπίας της χώρας θεωρείται πιθανό από το 53,9%, έναντι 42,8% που απαντά «όχι». 

Μεταξύ εκείνων που απαντούν «ναι» βρίσκεται και ποσοστό 41,4% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό όσων φοβούνται τη χρεοκοπία έχει αυξηθεί από τον περασμένο Μάρτιο (50,4%).

Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση ναυαγίου με τους εταίρους, το 51,1% ζητά να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της, το 22,8% δημοψήφισμμα, το 16,6% εκλογές, ενώ 9,5% δεν απαντά στο ερώτημα.

Σημειώνεται επίσης ότι το 58,3% δεν επιθυμεί την αντικατάσταση των ΑΝΕΛ από το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

* Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Μαΐου σε δείγμα 1.001 νοικοκυριών σε όλη την Ελλάδα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Μέγιστο στατιστικό λάθος: συν-πλην 3%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook