Με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχο κ.Στέφανο Πιερρακάκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κα. Αριστέας Πλεύρη και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού.

Ο Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη αναφέρθηκε στη συνεργασία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην προκειμένη περίπτωση με τον μεγαλύτερο δήμο του νησιού, το Δήμο Ηρακλείου.

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται μία καταγραφή του εξοπλισμού (ανάγκες των βυτιοφόρων) που υπάρχει στο Δήμο Ηρακλείου για καλύτερο συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα σε ώρα ανάγκης.

Ο κ. Μαρίνος Παττακός ενημέρωσε ότι στη μάντρα του Δήμου υπάρχει μία υδροφόρα ενώ σε κάθε κοινότητα υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί, παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την παράδοση ενός οχήματος που θα καλύψει ανάγκες της υπηρεσίας.

Η Αντιδήμαρχος κα. Πλεύρη ενημέρωσε τον Αρχιπύραρχο για τους εθελοντές που πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η προστασία του πολίτη και της περιουσίας του σε κάθε περίπτωση ανάγκης αλλά και ο συντονισμός και η καλή συνεργασία των υπηρεσιών για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε στην πόλη τον Αρχιπύραρχο και του δώρισε το «Κρητικό Γλωσσάρι» του Μαρίνου Ιδομενέως από τις εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.  
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook