Την… «εκδίκησή» του πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Νικολά Σαρκοζί, μετά από μια ανάρτηση του γάλλου πρώην προέδρου στο Twitter, όπου τάσσεται αναφανδόν υπέρ ενός δημοψηφίσματος.

«Ήταν λάθος να μην χρησιμοποιούν το δημοψήφισμα. Για εμάς το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια από τις προτεραιότητές μας», έγραψε ο Σαρκοζί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που όπως φαίνεται δεν έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν στις Κάνες πριν 4 χρόνια, όταν ο ίδιος είχε προτείνει τη λύση ενός δημοψηφίσματος, συγκρουόμενος με τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες, έσπευσε να κάνει retweet την ανάρτηση του Σαρκοζί, σημειώνοντας προφανώς ειρωνικά: «Τι υπέροχη ιδέα. Μπράβο Νικολά!».

Επιπλέον, στο επίμαχο tweet ο πρώην έλληνας πρωθυπουργός συμπεριέλαβε και ένα σύνδεσμο προς δημοσίευμα του Peter Spiegel των Financial Times, το οποίο αποκάλυπτε το παρασκήνιο των Καννών το 2011.

Τον Οκτώβριο του 2011, στις Κάννες, ο τότε έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, όταν πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το νέο πακέτο στήριξης και τα μέτρα που θα το συνόδευαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφτηκαν αργότερα, ο Νικολά Σαρκοζί είχε καθυβρίσει τον κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook