Με έτοιμο το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος και με την αμέριστη συμπαράσταση των πολιτικών παραγόντων, ο σχεδιασμός και η  εγκαθίδρυση τμήματος Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, μοιάζει να φτάνει στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

Στον σχεδιασμό προβλέπεται η έδρα του τμήματος της τροχαίας της εθνικής οδού να είναι στο Ρέθυμνο και μάλιστα ήδη έχει ξεκινήσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αναζήτηση του κατάλληλου χώρου που θα στεγάσει την υπηρεσία.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή του Ρεθύμνου αποτελεί η γεωγραφική του θέση, καθώς βρίσκεται περίπου στο μέσο του νησιού, ενώ για να μοιράζεται η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μέχρι το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, τη Σητεία, σχεδιάζεται να λειτουργήσει ένας σταθμός της νέας υπηρεσίας στη Νεάπολη.

Η νέα υπηρεσία θα έχει αρμοδιότητα αστυνόμευσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σε μία προσπάθεια ανακοπής της αιματοχυσίας που σημειώνεται κάθε χρόνο στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, το οποίο εντάσσεται στα πιο επικίνδυνα δίκτυα της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook