Εκτενής ήταν η κάλυψη από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Συνεχή ρεπορτάζ, ακόμα και με ζωντανές συνδέσεις κάλυπταν τα τεκταινόμενα τόσο εντός του Κοινοβουλίου, όσο και εκτός αυτού, παραθέτοντας αποσπάσματα των ομιλιών του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών, αλλά και των αντιδράσεων των «Αγανακτισμένων» πολιτών που παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Σύνταγμα.

Το Reuters έγραφε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση επιβίωσε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε και επεσήμανε πως η χθεσινή ψηφοφορία ήταν καθοριστικής σημασίας προκειμένου να μπορέσει να δείξει στους εταίρους της ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας παρά τις λαϊκές αντιδράσεις.

\"\"

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο ώστε να μπορέσει να κερδίσει νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας ενώ το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτέλεσε έκπληξη. Τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εξέλιξης τονίζει και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να κερδίσει χρόνο προκειμένου να συνεχίσει την προώθηση των μέτρων λιτότητας.

\"\"

«Η ελληνική κυβέρνηση επιβίωσε από την ψήφο εμπιστοσύνης» είναι ο τίτλος που επιλέγει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC στο πρώτο του θέμα.

\"\"

Η χθεσινή διαδικασία απασχόλησε και τηλεοπτικά δίκτυα της Ασίας με το αραβικό Al Jazeera να πραγματοποιεί συνεχείς συνδέσεις με την πλατεία Συντάγματος, δείχνοντας τις αντιδράσεις των «Αγανακτισμένων» την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μέσα στη Βουλή.

\"\"

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας που έδειξαν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. είναι ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση σε αρκετά από αυτά.

\"\"
Ακόμα και στο ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK υπάρχει εκτενή αναφορά για τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή με το εν λόγω θέμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατηγορία του κόσμου.

\"\"

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook