O πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Γιάννης Δανδάλης, μίλησε στην TV Creta για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ και την πρόταση που έχει κατατεθεί, τονίζοντας ότι πρόκειται για αξιόλογους επιχειρηματίες, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του Νίκου Μαχλά από την γενική συνέλευση.

​Όσον αφορά την επόμενη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου, είπε πως κατά την άποψη του είναι ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Ο Γιάννης Δανδάλης μίλησε για:

-το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο ΟΦΗ μετά την γενική συνέλευση:

«Ουσιαστικά η πιο κρίσιμη γενική συνέλευση είναι η επόμενη που θα γίνει στις 15 Ιουνίου. Στην προηγούμενη γενική συνέλευση υπήρχε η εκδήλωση του ενδιαφέροντος, κάτι θετικό για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ και νομίζω ότι δρομολογήθηκαν κάποιες καταστάσεις και κάποιες εξελίξεις για το αύριο της ομάδας».

-το αν έχει κατατεθεί άλλη πρόταση:

«Όχι. Και για να μιλήσουμε και πιο επίσημα, ουσιαστικά η πρόταση ήταν μέσω της γενικής συνέλευσης που είναι το ανώτατο όργανο της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά άλλη πρόταση δεν έχει έρθει στον ερασιτέχνη ΟΦΗ».

-το τι πιστεύει ο ίδιος για την πρόταση των «7»:

«Γνώριζα ότι υπήρχε ενδιαφέρον αλλά δεν ήξερα ούτε πόσοι θα είναι, ούτε πόσα χρήματα θα βάλουν στην Γ΄ Εθνική οι επιχειρηματίες αυτοί. Θεωρώ ότι ήταν ένα βήμα για την επόμενη μέρα».

-το αν μπορούν οι επιχειρηματίες που κατέθεσαν την πρόταση να υποστηρίξουν το πλάνο επιστροφής του ΟΦΗ στη Super League:

«Νομίζω ότι υπάρχουν τα εχέγγυα, αν και δεν μπορούμε να μαντέψουμε τι θα γίνει σε δυο ή σε τρία χρόνια και που θα βρίσκεται η ομάδα. Θεωρώ ότι είναι αξιόλογοι οι επιχειρηματίες που κατέθεσαν την πρόταση και νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο χωρίς να μπορώ να μαντέψω τι θα γίνει στο μέλλον».

-τις δηλώσεις του ότι ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ είναι ανοιχτός σε προτάσεις και αν υπάρξει άλλη πρόταση θα αξιολογηθεί:

«Φυσικά και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Άλλωστε ακόμα και οι ίδιοι είπαν ότι αν υπάρξει μια άλλη καλύτερη πρόταση από τη δική τους, δεν θα σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξη του σωματείου».

-το ποια είναι η δίκη του άποψη για την πρόταση των «7» ως επιχειρηματίας αλλά και ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ:

«Σαν επιχειρηματίας έχω να πω ότι είναι σημαντικό το ότι άνθρωποι που είναι εκτός ποδοσφαίρου θέλουν να εμπλακούν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ηρακλείου. Γνωρίζοντας μάλιστα, γιατί πρέπει να το ξέρουν, ότι η εμπλοκή με το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, περισσότερο ταλαιπωρία μπορεί να φέρει παρά ευχαρίστηση. Ίσως βλέπουν την αγάπη του κόσμου για το σωματείο και θέλουν να συμβάλλουν χωρίς να έχουν οι ίδιοι μεγάλα οφέλη».

-τη δήλωση του ότι δεν θα κάνει «πλειστηριασμό» του ΟΦΗ και τι θα μετρήσει στην τελική απόφαση:

«Έχω τοποθετηθεί ότι η πρόταση εκτός από ποσοτική πρέπει να είναι και ποιοτική όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα και πως σκέφτονται να το αναπτύξουν τα επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά εμείς σαν Ερασιτέχνης ΟΦΗ, από την πρώτη στιγμή που η ομάδα εγκατέλειψε τη Super League, ξέραμε ότι η καυτή πατάτα είχε έρθει σε μας, είχαμε τοποθετηθεί και δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε, να μην εμπλακούν άτομα που έφεραν το σωματείο σε αυτή τη θέση».

-το αν ο ίδιος ήταν αισιόδοξος ότι θα υπάρξει καλή πρόταση, όπως αυτή που κατατέθηκε στην γενική συνέλευση, μετά την απόφαση του ΟΦΗ να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Super League:

«Ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος και ακόμα είμαι. Δεν σημαίνει ότι πετάμε στα σύννεφα επειδή κατατέθηκε αυτή η πρόταση. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να προχωράει η ομάδα, στο ποδοσφαιρικό τμήμα αναφέρομαι, βήμα- βήμα. Ούτε να ενθουσιαζόμαστε πολύ, ούτε και να είμαστε αδιάφοροι. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο της ομάδας αλλά συγκρατημένα. Γιατί ενθουσιαζόμαστε εύκολα και το έχουμε πληρώσει σαν σωματείο, και εύκολα γυρίζει ο τροχός και φτάνουμε στο σημείο να καταδικάζουμε ανθρώπους που άλλοτε τους αποθεώναμε».

-το αν μέτρησε το γεγονός ότι ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει από τη Γ’ Εθνική απαλλαγμένος από τα χρέη, ώστε να κατατεθεί αυτή η πρόταση από τους επιχειρηματίες:

«Αν η ομάδα ξεκινούσε από τη Β’ Εθνική με τα χρέη, που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν ποτέ βιώσιμα, ανεξάρτητα πως προσπαθούσαμε να το φέρουμε σαν ποδοσφαιρικό τμήμα να φανεί ότι μπορεί να φτιάξει η κατάσταση, το χρέος δεν ήταν και δεν είναι βιώσιμο».

-το αν ήταν «καταδικασμένος» ο ΟΦΗ:

«Νομίζω ναι. Ακόμα και ένας “τρελός” να έρθει από τη Σαουδική Αραβία ή από το Κατάρ και να πει ότι θέλει τον ΟΦΗ στη B’ Εθνική, είναι σαν να πετάει τα λεφτά του σε ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο».

-την απουσία του Νίκου Μαχλά από την προηγούμενη γενική συνέλευση:

«Με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ μιλήσαμε δυο ή τρεις μέρες πριν τη γενική συνέλευση και δεν μου εξέφρασε ότι θα απουσιάζει από τη γενική συνέλευση. Μάλιστα επειδή μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο, του είπα ότι μπορεί να χρειαστεί να βρεθούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από κει και πέρα ούτε καν με ενημέρωσε ότι θα έλειπε, το έμαθα μέσω του περιβάλλοντος. Για μένα ο Νίκος Μαχλάς είτε έχει πρόταση είτε δεν έχει, δεν ξέρω αν ακολουθεί κάποια τακτική, θα έπρεπε να ήταν εκεί γιατί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης υπήρχε και για τα πεπραγμένα της διοικούσας επιτροπής. Ουσιαστικά δεν είπαμε τίποτα γι αυτό στη γενική συνέλευση. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε, είτε έχει δυνατή πρόταση είτε δεν έχει, είτε θέλει κάτι να πει, θα έπρεπε να ήταν εκεί.  Να το δικαιολογήσω ότι δεν ήθελε να προκαλέσει ένταση, δεν ξέρω. Η συγκεκριμένη γενική συνέλευση ήταν από τις πιο καλές, όχι μόνο επειδή έφυγε ο κόσμος με χαμόγελο από την πρόταση που κατατέθηκε από τους επτά επιχειρηματίες, αλλά επειδή ήταν ουσιαστική. Τέτοιες γενικές συνελεύσεις πρέπει να κάνει η ΠΑΕ ΟΦΗ μέχρι το τέλος. Να είναι πολιτισμένες και να βγαίνουν τα συμπεράσματα».

-το αν έχει μιλήσει με τον Νίκο Μαχλά μετά τη γενική συνέλευση:

«Όχι, δεν έχουμε μιλήσει και δεν με έχει ενημερώσει αν έχει άλλη πρόταση. Ότι μαθαίνουμε από τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ. Τις δηλώσεις που έχει κάνει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αυτά έχω ακούσει και εγώ».

-το ποιοι είναι οι κρίσιμοι σταθμοί της επόμενης μέρας του ΟΦΗ:

«Για μένα η γενική συνέλευση στις 15 Ιουνίου είναι ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός. Αλλά όπως είχα πει και παλαιότερα, να τα βλέπουμε όλα βήμα -βήμα.  Ούτε να βγάζουμε συμπεράσματα για την επόμενη μέρα από μια κίνηση που θα γίνει ή όχι. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνονται όλα βήμα-βήμα για να φτάσουμε κάποια στιγμή, η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ΄Εθνική, που αυτό φαίνεται πως θα γίνει και να μην έχουμε προβλήματα όπως το παράδειγμα του Άρη, που άνθρωποι μέσα από το σωματείο δημιούργησαν προβλήματα κατά την εκκαθάριση της ομάδας. Γιατί η εκκαθάριση είναι αρκετά σημαντική».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook