Η ομάδα TUC Eco Racing (TUCER) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε για όγδοη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας (18-24/5).

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 200 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 30 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που απέσπασε για μια ακόμη φορά σημαντικές διακρίσεις.

Στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης

Με τη φετινή παρουσία της, η ομάδα απέδειξε ότι διαθέτει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε σημαντικές τεχνικές δυσκολίες, να τις ξεπερνά και να παρουσιάζει αξιόπιστα και πλήρως λειτουργικά οχήματα που μπορούν και διαγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Έτσι, παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό με περισσότερες συμμετοχές, κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τρεις διαδοχικούς αγώνες, βελτιώνοντας την περυσινή επίδοσή της και κατακτώντας την 4η θέση, με κατανάλωση 193 km/m3 H2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας της (σε βροχή), μόνο τρεις ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν, με την TUCER να κατατάσσεται στην πρώτη θέση της κατανάλωσης.  


Η TUCER διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept – Hydrogen (οχήματα πόλης με καύσιμο υδρογόνο), που αποτελεί και την δυσκολότερη κατηγορία από άποψη τεχνολογικής υλοποίησης. Ενδεικτικά, συμμετείχαν συνολικά 18 ομάδες στην κατηγορία αυτή και κατάφεραν να τερματίσουν μόλις οκτώ. Συνεπής στη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη νέων συστημάτων και τεχνολογιών, παρουσίασε ένα νέο όχημα με μειωμένο βάρος (το χαμηλότερο από όλα τα οχήματα πόλης), εξελιγμένο κιβώτιο δύο ταχυτήτων και νέο έλεγχο διαχείρισης ενέργειας. 

Η TUC Eco Racing έχει κατακτήσει τέσσερα τρόπαια σε οκτώ χρόνια και κάθε χρόνο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης! 


Η ομάδα του 2015 αποτελείται από τους: Σπανουδάκη Πολυχρόνη, Πιπερίδη Σάββα, Τσινάρη Ιωάννη, Κραχτούδη Αλέξανδρο, Αμαργιανό Αλέξανδρο, Κουμαρτζάκη Γιώργο, Καρπούζη Θεοδόση, Τζώρτζη Ιωάννη, Δαβράδου Αγάπη, Κούβελη Χρήστο, Ζορμπά Σωτήρη και Τσουρβελούδη Νίκο.

 Την ομάδα υποστηρίζουν κάθε χρόνο πλήθος ενθουσιώδεις φίλοι της πράσινης αυτοκίνησης, καθώς και οι χορηγοί της που το 2015 είναι:
BETA-CAE Systems S.A, ΑΝΕΚ LINES, Φωτεινάκης Γ. & Σια ΟΕ, Ο Ποδηλάτης (Αντώνης Φραγγεδάκης), IΚΤΕΟ Κρήτης, Μιχαηλάκης Sport, Διγενάκης Insurance Advisor, Gelasakis Travel.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook