Κείμενο- προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, το οποιο αναρτήθηκε στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξετάζεται για τη γνησιότητα του, οι συντάκτες του, φέρονται να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλημάνη.

Στην προκήρυξη, η οποία εστάλη ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες φέρονται να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του Αρχιφύλακα Σ.Γκαλημάνη (21/02, από την «πρωτοεμφανιζόμενη», «οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Ο συντάκτης στο κείμενο, αναγράφει λανθασμένα το επώνυμο του αρχιφύλακα Σ.Γκαλημάνη, ως «Σ.Καλλιμάνη»,, με το κείμενο να δημοσιεύεται δύο ημέρες μετά την αστυνομική επιχείρηση της ΕΚΑΜ, στη Χρυσή ακτή Παναγιάς στο Βόλο, με τον βασικο ύποπτο για την υπόθεση, τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα, για τη δολοφονία του αρχιφύλακα να έχει αυτοπυροβοληθεί με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Το κείμενο εξετάζεται από τους  αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, ώστε να αποφανθούν για τη γνησιότητα ρης προκήρυξης.

Στο προκλητικό κείμενο, στο τέλος ο συντάκτης ή οι συντάκτες εκφράζουν τα… συλληπητήριά της σε όσους έστειλαν στεφάνια στην κηδεία του αρχιφύλακα ενώ στην αρχή του κειμένου εξοργίζουν οι χαρακτηρισμοί για τον νεκρό αρχιφύλακα:

“Ο Καλλιμάνης ήταν ένας εχθρός του λαού . ένας άθλιος βασανιστής του. Ένας πωρωμένος εξουσιαστής, που συνήθιζε να επιθεωρεί τις ακτίνες των φυλακών κρατώντας μια γκλίτσα. Σαν να ήταν οι κρατούμενοι τα πρόβατα του. Και εκείνος ο βοσκός τους. Έτσι αντιλαμβανόταν τη σχέση τους μαζί τους ο Καλλιμάνης. Με όρους γκλίτσας. Τέτοια ήταν η δικαιοδοσία και το αίσθημα υπεροχής που ένιωθε ότι είχε απέναντι τους. Στο διεστραμμένο του μυαλό, αυτός ήταν ο τσοπάνης και οι κρατούμενοι τα αρνάκια του!”.

Δείτε εδώ όλο το κείμενο της  προκήρυξης

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook