Ένα 24ωρο βροχής βιώνουν σήμερα και οι Κρητικοί, καθώς από χθες το βράδυ άνοιξαν οι… ουρανοί με συνεχείς καταρρακτώδης βροχές στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Αυτή η ξαφνική και βίαιη μετάβαση στο χειμώνα θα είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ώρες. Όπως όμως ξαφνικά ήρθε έτσι και ξαφνικά θα φύγει.

Ραγδαία ήταν η αλλαγή του καιρού, που θύμισε στους περισσότερους ότι βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, με τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες να είναι έντονες, τη θερμοκρασία να έχει πάρει το κατήφορο, τα επίπεδα υγρασίας να είναι αρκετά υψηλά και τους ανέμους να αγγίζουν τα 8 μποφόρ.

«Άλλαξε χθες το σκηνικό του καιρού σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κρήτη. Ισχυρές είναι οι βροχοπτώσεις, ανά τόπους θυελλώδεις ενώ αυτό αναμένεται να διαρκέσει έως και σήμερα το απόγευμα, οπότε και θα εξασθενίσουν τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα».

Πιο αναλυτικά η θερμοκρασία στις παραλιακές περιοχές θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς ενώ στα ορεινά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους – βορειοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Πρόγνωση

Ειδικότερα στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και σήμερα το βράδυ.

Στο Ηράκλειο: Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες έως και σήμερα το μεσημέρι, ενώ τα επίπεδα της υγρασίας κυμαίνονται από 88% έως και 97%.
Στα Χανιά: Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες έως και σήμερα το βράδυ, ενώ τα επίπεδα της υγρασίας κυμαίνονται από 85% έως και 94%.
Στο Ρέθυμνο: Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες έως και σήμερα το βράδυ, ενώ τα επίπεδα της υγρασίας κυμαίνονται από 90% έως και 97%.
Στον Άγιο Νικόλαο: Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες έως και σήμερα το βράδυ, ενώ τα επίπεδα της υγρασίας θα αγγίξουν το ποσοστό της τάξεως του 99%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook