Δυσοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το ΠΑΓΝΗ, τα οποία σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζουν τεράστια ζητήματα στις ελλείψεις προσωπικού και σε μια σειρά παροχής υπηρεσιών και εύρυθμης λειτουργίας.

Την ίδια ώρα η επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού στο Ηράκλειο και την 7η ΥΠΕ Κρήτης και η τοποθέτησή του στα τρέχοντα θέματα, δεν καθησύχασε (πόσο μάλλον έπεισε…) τους εργαζόμενους, που άκουσαν τον κ. Κουρουμπλή να θέτει το ζήτημα των «πιέσεων από τους δανειστές» θυμίζοντας κάτι από τις δηλώσεις των προκατόχων του.

Το μεγάλο θέμα ωστόσο, που θα βρει μπροστά του τόσο το Υπουργείο Υγείας και η ηγεσία της Περιφέρειας Υγείας Κρήτης, όσο και οι εργαζόμενοι και κατ΄ επέκταση οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι και οι ασθενείς, είναι το κύμα φυγής που θα υπάρξουν στα νοσοκομεία του Ηρακλείου λόγω συνταξιοδότησης, εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν αλλαγές στη πιθανή συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές, στο ασφαλιστικό.

Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, μέχρι το τέλος του χρόνου που διανύουμε, δηλαδή στο επόμενο 6μηνο, 70 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων θα αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο λόγω συνταξιοδότησης. Σε αυτόν τον αριθμό θα πρέπει να προσθέσουμε και τους 700 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων που έχουν αποχωρήσει την τελευταία 5ετία μόνο από το Βενιζέλειο ενώ αντίστοιχος είναι ο αριθμός είναι και για το ΠΑΓΝΗ.

«Είμαστε γερασμένο νοσοκομείο. Στο ΠΑΓΝΗ έχει γίνει πιο έντονο το πρόβλημα καθώς εκεί θα αποχωρήσουν εντός του 2016 περίπου 500 εργαζόμενοι, αν προλάβουν και δεν αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης», δηλώνει ο κ. Χονδροζουμάκης σημειώνοντας πως το νοσοκομείο δουλεύει στα όριά του: «Οι κενές οργανικές θέσεις μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό φτάνουν τις 200. Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα επείγοντα. Που λειτουργούν με 1 τραυματιοφορέα το βράδυ και 2 στη πρωινή βάρδια για δεκάδες περαστικά», λέει ο ίδιος.

«Μόνιμα ακούμε τη δικαιολογία που αναφέρει πως “θέλουμε αλλά δεν μπορούμε, μας πιέζουν οι δανειστές”, μα γι αυτό το λόγο εκλεχτήκανε. Για να αλλάξουν την κατάσταση σε σχέση με τους προηγούμενους και να προσπαθήσουν να δείξουν δείγματα γραφής. Τον άκουσα τον κ. Κουρουμπλή να δηλώνει ότι το Υπουργείο πλήρωσε στις 27 και 30 Απριλίου τα οφειλόμενα από τα νυχτερινά, τις αργίες και τις εφημερίες. Αυτό που δεν είπε βέβαια είναι ότι τα χρήματα αυτά καταβλήθηκαν μονάχα στους γιατρούς. Οι άλλοι τι είναι; Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;» διερωτήθηκε ο κ. Χονδροζουμάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, υπενθυμίζοντας πως το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων παραμένει απλήρωτο εδώ και 6 μήνες χωρίς το Υπουργείο να έχει παρουσιάσει έστω ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook