Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης - Γραφείο Ελλάδας διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας ‘kinesis&taxis’, από 9 ως 20 Ιουνίου, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο Κρήτης).

Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα παρακολουθήσουν εικόνες ως μια διαδρομή στον χρόνο και τον χώρο των διεθνών αποστολών του Οργανισμού, όπου και όποτε η ανάγκη και οι συνθήκες προκαλούσαν τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, ως μετακίνηση με συγκεκριμένο προορισμό ή απλά ως διαφυγή για επιβίωση. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους και με τρόπο που να επωφελούνται όλοι.

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την ορολογία της Βιολογίας, σύμφωνα με την οποία ‘kinesis’ είναι η μετακίνηση ενός οργανισμού η οποία προκαλείται από εξωτερικό κίνητρο και δεν έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. ‘Taxis’ είναι η κίνηση που ομοίως προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και τώρα έρχεται και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, υποστηρίζει τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, και προτρέπει τους επισκέπτες να συμβάλλουν με συσκευασμένα τρόφιμα στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του "Φαγητού με την αγάπη μας". Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

* Ώρες λειτουργίας Έκθεσης:
Δευτέρα ως Παρασκευή: 10:00-17:00
Σάββατο: 10:00-15:00


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook