Στο σημείο μηδέν βρίσκεται η νοσοκομειακή περίθαλψη στο Ηράκλειο με θύματα χιλιάδες ασθενείς και ασφαλισμένους. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ολοένα αυξάνονται και πλέον η λειτουργία δεκάδων κλινικών στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. 

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι στην πνευμονολογική κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου υπάρχει μόνο ένας γιατρός ο οποίος είναι πλέον αναγκασμένος να εξυπηρετήσει την ιδιαίτερα μεγάλο όγκο των ασθενών, με την κλινική πλέον να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο.

Το ίδιο σκηνικό και στην παθολογική κλινική η οποία λειτουργεί εξαιτίας των υπεράνθρωπων προσπαθειών που καταβάλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν προσλήψεις, ωστόσο το υπουργείο μέχρι και αυτή την στιγμή έχει αρκεστεί στις εξαγγελίες και στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ο οποίος με τα δεδομένα που ισχύουν στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και βρίσκεται στον αέρα.

Ελλείψεις σε υλικά και μηχανήματα που λόγω κόστους δεν επιδιορθώνονται συνθέτουν το σκηνικό ντροπής στην δημόσια υγεία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση και το υπουργείο έχει περάσει και πλέον οι εργαζόμενοι ζητούν λύσεις και την εφαρμογή του σχεδιασμού προσλήψεων. Κάθε μέρα που περνά είναι εφιαλτική για τον πολίτη ο οποίος αναγκάζεται να νοσηλευτεί σ ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και την ανθρωπιά των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook