Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, οικογένεια, φίλοι, πρώην συνάδελφοι, βουλευτές, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων, αποχαιρέτισαν τον πρώην Πρόεδρο του τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, Αντώνη Πιταριδάκη ο οποιος “έφυγε” από τη ζωή, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία, στην οποία είχε ενεργό ρόλο επί σειρά ετών αναδεικνύοντας συχνά και παρεμβαίνοντας καίρια σε θέματα ανάπτυξης του τόπου.

Η εξώδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Χαλέπα στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, Γιάννης Στρογγυλός, ο γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, Κυριάκος Κώτσογλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης και ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ, Γιάννης Χαρωνίτης, μιλησαν για το έργο και την προσφορά του Αντώνη Πιταριδάκη στην τοπική κοινωνία.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Το Δημοτικό Συμβουλιο Χανίων που συνεδρίασε την Παρασκευή, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα με αφορμή τον χαμό του Αντώνη Πιταριδάκη

“ Σήμερα 12 Ιούνη και λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, έφτασε η θλιβερή είδηση για το “ταξίδι” του αγαπητού μας κι επιφανή Χανιώτη, του Αντώνη Πιταριδάκη.

Γνωστός για την κοινωνική του δράση και προσφορά κυρίως από τη θέση του πρώην προέδρου του Τ.Ε.Ε. τμήματος Δυτ.Κρήτης, ήταν πάντα παρών και συμμέ-τοχος στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων του τόπου μας. 

Εκτιμώντας το μέγεθος της προσωπικότητας του και της βαρύτατης απώλειάς του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα: α) να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του  β) να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία 
                                          

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook