Ένα έργο διαχρονικό, με μηνύματα επίκαιρα θα παρουσιάσει, αυτό το καλοκαίρι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Ο \”Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων\” του Κάρλο Γκολντόνι, αναδεικνύει το πρόβλημα της ανεργίας και της αγωνίας για επιβίωση των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, στο βάθος των αιώνων.

Την Παρασκευή (24/6) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, από τους συντελεστές της παράστασης , το δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη, τον νέο πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ, και Αντιδήμαρχο  Χανίων Δημήτρη Λειψάκη, έγινε αναφορά στην παράσταση και το τι πραγματεύεται, στους στόχους του θεάτρου, και παράλληλα επισημάνθηκε ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ σε όλες του τις προσπάθειες. Μάλιστα ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι το φετινό  φεστιβάλ στο Ηρώδειο θα  ανοίξει με την παραγωγή του  Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης

 Σε ότι αφορά την φετινή παραγωγή ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Μιχάλης Αεράκης, σημείωσε οτι είναι μεγάλη η χαρά του που συνεργάζεται σε αυτό το έργο με τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες και παράλληλα κάλεσε τους Κρητικούς της Αθήνας να δώσουν το παρόν και να στηρίξουν το θέατρο στο Ηρώδειο. Επίσης κάλεσε  και τους Κρήτες στο νησί να δώσουν και  αυτοί  το παρόν στις παραστάσεις που θα δώσει το ΔΗΠΕΘΕΚ σε όλη την Κρήτη αρχής γενομένης από τις 4 Ιουλίου με την πρώτη παράσταση στο θέατρο της Ανατολικής τάφρου στα Χανιά.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕΚ Δημήτρης Λειψάκης, ευχαρίστησε το δήμαρχο Χανίων για την πρόταση που του έγινε να αναλάβει την θέση του προέδρου και τόνισε ότι θα κάνει οτι είναι δυνατόν για να παραμείνει το θέατρο στη θέση που τώρα βρίσκεται.

Εκπροσωπώντας την καλλιτεχνική ομάδα τόσο ο σκηνοθέτης της παράσταση Γιάννης Κακλέας και οι ηθοποιοί , Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φαίη Ξυλά και Αλέξανδρος Μυλωνάς σημείωσαν  πως είναι πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται στα Χανιά, και συνεργάζονται με ΔΗΠΕΘΕΚ, παράλληλα δε εξέφρασαν τη σιγουριά τους οτι ο \”Υπηρέτης δυο Αφεντάδων\” θα βρει ανταπόκριση στο θεατρόφιλο κοινό οχι μόνο της Κρήτης αλλά όλης της χώρας.

 Σε ότι αφορά τους συντελεστές της παράστασης το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη, χορογραφίες Κυριάκου Κοσμίδη, φωτισμοί Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Τους ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Κίμων Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αννίτα Κούλη, Μάρα Βλαχάκη, Ιβάν Σβιτάιλο, Alain Rodriguez Rivero.

Οι παραστάσεις στην Κρήτη θα ξεκινήσουν από τα Χανιά στις 4-5 και 6 Ιολίου. Στο Ρέθυμνο, θα δοθούν παραστάσεις στις 7, 8, 9 Ιουλίου, στο Θέατρο «ΕΡΩΦΙΛΗ» στη Φορτέτζα, στο Ηράκλειο στις 11, 12, 13 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook