Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν βασίστηκαν σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς τόνισε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτές τις αρχές, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική αντιπροσωπεία προέρχεται με «βελτιωμένες προτάσεις» στις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες. Στόχος είναι η επίτευξη προσέγγισης, που θα καταστήσει δυνατή την επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, ο κ. Τσίπρας, επανέφερε, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, το αίτημα για συμπερίληψη δεσμεύσεων για το ζήτημα του χρέους στη συμφωνία, όπως και για ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο.

Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα και αναμένεται να συγκαλέσει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τα επόμενα βήματα, ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook