Τη «ναυαρχίδα» τεσσάρων σχετικά μικρών σκαφών που όδευαν προς τις ακτές τη Γάζας σταμάτησαν, με έφοδο αλλά «χωρίς βία», οι ισραηλινές δυνάμεις, οδηγώντας και το σκάφος στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντόντ. 

Στο σκάφος επέβαιναν μεταξύ άλλων και ευρωπαίοι πολίτες, ανάμεσά τους και πολιτικοί.

Το σκάφος Marianne of Gothenburg, αλιευτικό, είναι η «ναυαρχίδα» του νέου στολίσκου με συνολικά τέσσερα σκάφη που είχαν σκοπό να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέβηκαν στο σκάφος ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και το έψαξαν. 

Στη συνέχεια, το οδήγησαν, μαζί με όσους επέβαιναν, στο λιμάνι του Αστόντ. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως «δεν υπήρξε βία». 

Στο σκάφος επέβαιναν περίπου 50 ακτιβιτές από 17 χώρες, ανάμεσά τους και ένας παλαιστίνιος βουλευτής στην Κνεσέτ. Το σκάφος είχε αποπλεύσει στις 27 Ιουνίου και μετέφερε φάρμακα και φωτοβολταϊκά (στη Γάζα, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παραμένουν).

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε πως διέταξε την επέμβαση των δυνάμεων στο σκάφος «έχοντας προηγουμένως εξαντλήσει κάθε διπλωματική οδό». 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζάμιν Νετανιάχου συνεχάρη τα μέλη των ισραηλινών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας «επίδειξη υποκρισίας» τον στολίσκο.

Πηγή: in.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook