Τα μικρά αλλά και τα μεγάλα έργα που είναι αναγκαία στον Δήμο Πλατανιά και κυρίως τα έργα οδοποιίας, συζητήθηκαν σήμερα στην διάρκεια της επίσκεψης στον Δήμο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολου Βουλγαράκη.
Στην συνάντηση του Δημάρχου Πλατανιά κ.Ιωάννη Μαλανδράκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, την Πρ/νη της Δ/νσης Τεχν.Υπηρεσιών κα.Ελένη Δοξάκη και τον Πρ/νο του Τμήματος Δομών Περιβ/ντος κον.Βοζινάκη συζητήθηκαν τα πολλά προβλήματα οδοποιίας που υπάρχουν στον Δήμο Πλατανιά καθώς και η ωρίμανση Μελετών για την τουριστική προβολή του Δήμου. 
Πιο συγκεκριμένα συμφωνήθηκε όπως στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να προσδιορισθούν οι περιοχές της επαρχιακής οδοποιίας στις οποίες θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις μέσα από ένα σύμπλεγμα που έχει δημοπρατήσει η Περ/κη Ενότητα Χανίων, καθώς και μέτρα οδικής ασφάλειας ( μπάρες, αντιολισθητικός τάπητας, πλέγματα κλπ), στο οδικό δίκτυο του Δήμου.
Επίσης τονίστηκε ότι ώριμα έργα με μελέτες όπως το τμήμα Καρρές _ Άγιος Αντώνιος θα ενταχτούν από την Π.Ε.Χανίων για χρηματοδότηση. 
Επίσης θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι μελέτες σε άλλα έργα οδοποιίας προκειμένου και αυτά να είναι ώριμα για χρηματοδότηση. Όσον αφορά στον κάθετο Οδικό Άξονα Ταυρωνίτη _ Σιρίλι_Ντερέ _ Παπαδιανά ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους κυριότερους κάθετους Άξονες του Νομού, τονίσθηκε η σκοπιμότητα για την άμεση σύνταξη τον απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση και χρηματοδότηση από την Π.Ε. Χανίων του έργου.
Από την συζήτηση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα του Χάνδακα Πλατανιά _ Κολυμβαρίου ως Ποδηλατόδρομου για να συμπληρώσει το Κομμάτι Πλατανιά _ Αγιά το οποίο είναι ήδη σε διαδικασία δημοπράτησης. 
Συμφωνήθηκε από κοινού η επικαιροποίηση Μελετών για τα Φράγματα Σεμπρωνιώτη_ Ντεριανών και την εκπόνηση σχετικών περιβαλλοντολογικών Μελετών ως έργο μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Νομού.
Ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά στο σύνολο του αγροτικού τομέα του Δήμου Πλατανιά είναι και η δακοκτονία.
Για το θέμα αυτό υπήρξε δέσμευση του κου.Βουλγαράκη και όπως δήλωσε και του Περιφερειάρχη Κρήτης κου.Αρναουτάκη , ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού για την δακοκτονία και θα ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί μόλις η υπηρεσία της Δ/νσης Γεωργίας διαπιστώσει ότι υπάρχει ανάγκη για αυτό.
Την δακοκτονία στο Δήμο Πλατανιά την έχει αναλάβει ήδη μετά από διαγωνισμό τη Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά. 
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης , οι πρόεδροι των επιχειρήσεων του Δήμου καθώς και το Τεχνικό τμήμα του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook