Στον αέρα τα προγράμματα για την φτώχεια του Ηρακλείου.

Οι φόβοι των υπεύθυνων των προγραμμάτων επιβεβαιώθηκαν με την απόλυση 33 εργαζομένων στο κέντρο αστέγων, στο λαχανόκηπο, στην τράπεζα χρόνουν , αλλά και σε ομάδες επανένταξης.

Παρά τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής ότι τα προγράμματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, όπως φαίνεται έχουν αντίκτυπο και στα κοινωνικά προγράμματα. Τα προγράμματα που λειτουργούσαν τα τελευταία 2,5 χρόνια και στα οποία συμμετείχαν άτομα που η οικονομική κρίση τα γονάτισε.

Εργαζόμενοι αλλά και ωφελούμενοι των προγραμμάτων επισκέφτηκαν το πρωί την αντιδήμαρχο, Αθηνά Σπανάκη προκειμένου να της εκφράσουν τους φόβους και την αγωνία τους για το μέλλον των σημαντικών αυτών προγραμμάτων.

Η κα Σπανάκη, τους επεσήμανε ότι ακόμα και σήμερα γίνονται προσπάθειες, αλλά το υπουργείο έχει δώσει εντολή για μειωση των εξόδων των Δήμων και δεν είναι εφικτό να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων. Όσο για τα κοινωνικά προγράμματα του Δικτύού της Φτώχιας η αντιδήμαρχος Ηρακλείου, τόνισε ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν με άτομα που θα τοποθετηθούν προσωρινά από τον Δήμο ηρακλείου.

 Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα εν λόγω προγράμματα είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook